Οι Γελαδάρηδες στη λίμνη του Αγίου Λουκά στην Αμμόχωστο [ΒΙΝΤΕΟ]

Το φώλιασμα των Γελαδάρηδων στην πανέμορφη λίμνη της Αμμοχώστου, μέσα από ένα ωραίο βίντεο του Γιώργου Κωνσταντίνου.

 


Article featured image
Article featured image

Σε ένα πρόσφατο οδοιπορικό μας στην κατεχόμενο Κύπρο, είχαμε επισκεφτεί μεταξύ άλλων και τις πανέμορφες λίμνες του Άη Λουκά. Εκεί, μαζί μια παρέα τουριστών-πτηνοπαρατηρητών που ήταν φουλ οργανωμένοι με κιάλια, φωτογραφικές μηχανές και ειδικά τηλεσκόπια, απολαύσαμε λογής-λογής πουλιά όπως ερωδιούς, διάφορα είδη παπιών, γλαρόνια, πελλοκατερίνες, καραπαττάδες, φλαμίνγκο κ.α. Το θέαμα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό.

 

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ: ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΣΙΑ [75 ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ]



Όπως εντυπωσιακό είναι και το βίντεο που θα δεις πιο κάτω, με εικόνες από εκεί, όπου ο Γιώργος Κωνσταντίνου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Φυσικής Κληρονομιάς και Βιοποικιλότητας της Κύπρου, καταγράφει σε ένα βίντεο - μίνι ντοκιμαντέρ το φώλιασμα των γελαδάρηδων στην εν λόγω λίμνη.

Ο Γελαδάρης (Bubulcus ibis - Βοσκός η ίβις) είναι ένα κοσμοπολίτικο ημιυδρόβιο πτηνό της οικογένειας των Ερωδιίδων. Η επιστημονική του ονομασία προέρχεται από την λατινική λέξη Bubulcus που σημαίνει βοσκός και από την λέξη ίβις (Ibis) που στα ελληνικά και λατινικά χρησιμοποιούνταν για να ονομάσουν ένα άλλο πτηνό που ήταν ιερό για τους αρχαίους Αιγυπτίους.



Δες παρακάτω μερικές πολύ ωραίες εικόνες από μια άγνωστη σχετικά γωνιά της Κύπρου ειδικά για τις νέες γενιές.

 

 

Δες επίσης από ψηλά του λίμνη του Αγίου Λουκά, οπως και τη Σαλαμίνα:

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ