Σεισμός Κρήτη: Ένας νεκρός εργάτης και αρκετοί τραυματίες

Οι επόμενες ώρες και μέρες αναμένονται δύσκολες λόγω μετασεισμών.

Article featured image
Article featured image


Νεκρός, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, είναι ο άτυχος εργάτης που καταπλακώθηκε μετά τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία έξω από το Αρκαλοχώρι Ηρακλείου. Ακόμη ένας εργάτης που ήταν μαζί του στο εκκλησάκι απομακρύνθηκε τραυματισμένος, χωρίς -σύμφωνα με τις πληροφορίες- να κινδυνεύει η ζωή του.

Σώος απεγκλωβίστηκε και άλλος ένας πολίτης στο χωριό Πατσίδερος που είχε παγιδευτεί μέσα στο σπίτι του καθώς από τις ζημιές λόγω του σεισμού δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα. Δυο ακόμα απεγκλωβισμοί έγιναν στο Αρκαλοχώρι, ένας στο Αρχοντικό κι ένας στα Ρουσσοχώρια.

Μέχρι στιγμής στο κέντρο της Πυροσβεστικής έχουν αναφερθεί πολλές ζημιές σε κτήρια στα χωριά Ρουσσοχώρια, Αρχοντικό και Πατσίδερος. Στην περιοχή βρίσκονται ήδη δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ έχει κινητοποιηθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός.



Ο σεισμός δεν ήρθε «απροειδοποίητα» αλλά σημειώθηκε σε περιοχή που δίνει σεισμούς εδώ και μήνες, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, εκφράζοντας την ανησυχία του για το γεγονός ότι το επίκεντρο είναι σε κατοικημένες περιοχές. Ο ίδιος προειδοποίησε και για μετασεισμούς, την ώρα που έχουν ήδη σημειωθεί δύο σχετικά μεγάλοι σεισμοί 3,8 και 4,5 Ρίχτερ αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος, Μανώλη Φραγκάκη, οι καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου είναι σημαντικές και αφορούν κτίσματα, ναούς αλλά και στύλους της ΔΕΗ που έχουν υποχωρήσει. Σημαντικές ζημιές σε δίκτυα ύδρευσης, αλλά και κτίσματα καταγράφονται, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αρχανών Αστερουσίων, Μανώλη Κοκοσάλη, στην ευρύτερη περιοχή της διοικητικής περιφέρειάς του. Τα σχολεία έχουν εκκενωθεί, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει έλεγχος για την κατάσταση των κτηρίων των σχολικών μονάδων.

Στο νησί σπεύδει ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ