Ο Πάπας είπε τα αυτονόητα στους γονείς ομοφυλόφιλων παιδιών

Ο Ποντίφικας προέβη στα σχετικά σχόλια, σε εβδομαδιαία ομιλία περί των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι γονείς.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από το αρχείο της CITY

Την Τετάρτη, λίγες μέρες μετά το μαζικό coming out 125 Γερμανών Ρωμαιοκαθολικών εκκλησιαστικών υπαλλήλων, ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τους γονείς ομοφυλόφιλων τέκνων, να τα στηρίζουν αντί να τα καταδικάζουν.



Σύμφωνα με το Reuters, ο Ποντίφικας προέβη στα σχετικά σχόλια εκτός κειμένου, σε εβδομαδιαία ομιλία περί των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι γονείς.

Ανάμεσα σε αυτές τις δυσκολίες συμπεριλαμβάνεται και το ζήτημα των γωνιών που «διακρίνουν διαφορετικούς σεξουαλικούς προσανατολισμούς στα παιδιά τους και πρέπει να δουν πώς θα το χειριστούν, πώς θα στέκονται πλάι στα παιδιά τους και όχι να κρύβονται πίσω από μια στάση καταδίκης», όπως είπε χαρακτηριστικά ο ηγέτης της Ρωμαιοκαθολική εκκλησίας.

Σε παλαιότερες του δηλώσεις, ο Πάπας είχε πει πως οι ομοφυλόφιλοι έχουν δικαίωμα να είναι αποδεκτοί από τις οικογένειές τους ως τέκνα και αδέρφια, ενώ είχε πει επίσης ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να αποδεχθεί γάμους ομοφυλοφίλων. Μπορεί ωστόσο να στηρίξει νόμους περί συμφώνων συμβίωσης που επιτρέπουν σε ομόφυλα ζευγάρια δικαιώματα σε τομείς όπως οι συντάξεις, η παροχή υπηρεσιών υγείας και η κληρονομιά.

Πέρυσι το γραφείο δόγματος του Βατικανού εξέδωσε ένα έγγραφο με το οποίο απαγόρευε σε καθολικούς ιερωμένους να ευλογούν ομόφυλα ζευγάρια, γεγονός που προκάλεσε δυσφορία μεταξύ των ομοφυλόφιλων Καθολικών. Πάντως, σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία, αυτή η πρακτική είχε αρχίσει ήδη να εφαρμόζεται σε μερικές ενορίες.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως το Βατικανό απολογήθηκε τον προηγούμενο μήνα επειδή «πόνεσε ολόκληρη τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα», όταν αφαίρεσε από την ιστοσελίδα του έναν σύνδεσμο που οδηγούσε σε υλικό από μια καθολική ομάδα υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μια συνάντηση του Βατικανού το 2023, σχετικά με τη μελλοντική κατεύθυνση της Εκκλησίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ