Ελλάδα: Τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη της μητέρας του 12χρονου κοριτσιού

Οι εξελίξεις στη φρικτή υπόθεση με το 12χρονο παιδί στον Κολωνό, είναι καταιγιστικές μετά και τη σύλληψη της μητέρας, η οποία κατηγορείται για μαστροπεία και οδηγείται σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα.

Article featured image
Article featured image


Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα, Πέμπτη, στις 11:00 η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό που υφίστατο σεξουαλική κακοποίηση κατ’ εξακολούθηση.

Την ίδια στιγμή με καταιγιστικό τρόπο ξετυλίγεται το κουβάρι της ανατριχιαστικής υπόθεσης του Κολωνού, με τον εφιάλτη που ζούσε η 12χρονη να έρχεται στο φως μέσα από τις συνεχείς εξελίξεις και τα νέα στοιχεία που προκύπτουν.

Σημαντική εξέλιξη που δημιουργεί ερωτήματα για τις ευθύνες της οικογένειας είναι η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού», σύμφωνα με την οποία είχε δεχθεί τον περασμένο μήνα ανώνυμη κλήση - καταγγελία για το κορίτσι.


Βαρύτατες κατηγορίες για τρεις


Οι κατηγορούμενοι και συλληφθέντες είναι πλέον τρεις, καθώς αργά το απόγευμα της Τετάρτης στο κάδρο των εμπλεκομένων μπήκε και η 37χρονη μητέρα της ανήλικης. Δεν αποκλείεται η «βεντάλια» των εμπλεκόμενων να ανοίξει τις επόμενες ημέρες.

Μετά την προφυλάκιση των δύο βασικών κατηγορούμενων -του 53χρονου Νίκου Μίχου και του 42χρονου Ιωάννη Σοφιανίδη, οι οποίοι αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες-, οι έρευνες των αρχών τις οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι και η μητέρα του θύματος έπαιζε ρόλο στην έκδοση της ανήλικης κόρης της, αφού σύμφωνα με την αστυνομία λάμβανε εμβάσματα από τον 53χρονο.



Πάντως, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες τα άτομα τα οποία φέρονται να είχαν επικοινωνήσει με τον 53χρονο εκφράζοντας ενδιαφέρον για το μικρό κορίτσι ανέρχονται σε 213 ενώ τουλάχιστον 10 άνδρες το κακοποίησαν σεξουαλικά.

Οι αρχές πλέον εξετάζουν και το ενδεχόμενο ύπαρξης οργανωμένου κυκλώματος σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών.



Η 37χρονη θα οδηγηθεί το πρωί στον εισαγγελέα, κατηγορούμενη για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών, από ανιόντα συγγενή εξ αίματος και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος κατ' εξακολούθηση.

Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα από την υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής και εξετάζεται εάν υπάρχουν και άλλα θύματα σε αυτήν την σοκαριστική υπόθεση.


Τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη


Σύμφωνα με αστυνομικής πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τρία ήταν τα βασικά στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψή της:

-Τα εμβάσματα στον τραπεζικό λογαριασμό της από τον 53χρονο βασικό κατηγορούμενο για βιασμό και εκπόρνευση της 12χρονης,

-Οι συχνές τηλεφωνικές συνομιλίες της μαζί του που κατέγραψε τον τελευταίο μήνα ο κοριός της ΕΛΑΣ,

-Η ύποπτη συμπεριφορά της όλο αυτό το διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο κοριός της ΕΛΑΣ έχει καταγράψει πολλές συνομιλίες, αλλά και ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων ανάμεσα στην 37χρονη και τον 53χρονο, που φέρονται να αποκαλύπτουν τι ακριβώς συνέβαινε.

Σημειώνεται δε, ότι από την αρχή της διερεύνησης της υπόθεσης, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων θεώρησαν αφύσικη τη συμπεριφορά της μητέρας, η οποία εργαζόταν ως καθαρίστρια στο μίνι - μάρκετ του 53χρονου, ως προς την κόρη της. Υπήρχαν και ορισμένα στοιχεία, όπως το ακριβό κινητό τηλέφωνο της 12χρονης που δεν «κολλούσαν» με την οικονομική κατάσταση της πολύτεκνης οικογένειας, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η γυναίκα, πάντως, όπως ενημέρωσαν οι δικηγόροι της σε δηλώσεις έξω από τη ΓΑΔΑ, αρνείται όλες τις κατηγορίες, επισημαίνει ότι δεν γνώριζε για τα εμβάσματα και αφήνει υπόνοιες ότι ο 53χρονος επιχείρησε να την παγιδεύσει.


Αρνούνται τις κατηγορίες περί μαστροπείας


Υπενθυμίζεται ότι κανένας από τους δύο κατηγορούμενους άνδρες δεν αποδέχεται τις κατηγορίες της μαστροπείας, παρόλο που ομολόγησαν ότι προχώρησαν στον βιασμό του ανήλικου θύματος.

Το κοριτσάκι αναβιώνει τις τελευταίες μέρες τον εφιάλτη της απάνθρωπης μεταχείρισης, στην οποία υποβαλλόταν επί σειρά μηνών και η συμπληρωματική κατάθεσή του στον ανακριτή αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως στην υπόθεση.

Τα τρία αδέρφια του θύματος βρέθηκαν μαζί με την κατηγορούμενη μητέρα τους στη ΓΑΔΑ και πλέον βρίσκονται υπό την προστασία του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων.

Παράλληλα, γίνεται γνωστό από το OPEN, πως και τα 8 παιδιά της οικογένειας εξετάζονται από παιδοψυχολόγο.Οι ανήλικοι αναμένεται να εξεταστούν και στο πλαίσιο της έρευνας, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ο ακριβής λόγος που θα γίνει αυτό.

Όσον αφορά στην ανήλικη, εξετάστηκε και αυτή χθες από παιδοψυχολόγο.


Τα πρώτα σχόλια των δικηγόρων της 37χρονης μητέρας


Σημειώνεται ότι ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας –ο οποίος ενδεχομένως να μπαίνει στην υπόθεση της μητέρας– ανέφερε σχετικά με τα στοιχεία στους δημοσιογράφους πως «βρέθηκαν κάποια μηνύματα που είχαν ανταλλάξει με τον κατηγορούμενο και μέχρι εκεί. Υπάρχουν και δύο εμβάσματα στον λογαριασμό της μητέρας. Το κορίτσι είχε πάρει την κάρτα και τον λογαριασμό και τα έδωσε στον κατηγορούμενο για να της βάλει τα λεφτά».

«Είμαστε μπροστά σε ένα τρομερό έγκλημα, θεωρώ ότι είναι κύκλωμα, θα είναι και άλλοι οι κατηγορούμενοι» εκτίμησε σχετικά.

Δηλώσεις έκανε και η δικηγόρος της οικογένειας Ασπασία Ταραχοπούλου, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν περιμέναμε αυτήν την εξέλιξη» για να συμπληρώσει ότι «συνεργαζόμαστε με τον κ. Λύτρα και θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε». Πρόσθεσε δε, πως «η μητέρα αρνείται τις κατηγορίες, δεν γνώριζε για τα εμβάσματα».


Η κλήση στο «Χαμόγελο του Παιδιού»


Οι υπεύθυνοι του οργανισμού ταυτοποίησαν την Τετάρτη τα στοιχεία της υπόθεσης με αυτά της ανώνυμης κλήσης που είχε γίνει πριν από έναν μήνα. Όπως αναφέρει ο Οργανισμός, το άτομο που κάλεσε δεν έδωσε τα προσωπικά του στοιχεία, μένοντας μόνο στην πληροφορία ότι η 12χρονη είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από ενήλικο άνδρα.

Το άτομο ζήτησε από τον Οργανισμό να υποστηρίξει συμβουλευτικά και να κατευθύνει «τους οικείους ανήλικης που είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από ενήλικο άνδρα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Αυτό που προκαλεί σοβαρή εντύπωση είναι ότι οι γονείς του θύματος δεν επιδίωξαν να επικοινωνήσουν με την Υπηρεσία παρά την αρχική επικοινωνία που προσπάθησε να αποκτήσει μαζί τους.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Άνθρωποι του Οργανισμού έδωσαν άμεσα τις απαραίτητες κατευθύνσεις και ζήτησαν να μιλήσουν τόσο με το ίδιο το παιδί όσο και με τους γονείς του με στόχο να τους στηρίξουν. Το παιδί δεν ήθελε να μιλήσει και οι γονείς δεν επικοινώνησαν ποτέ με τη Γραμμή Βοήθειας και Υποστήριξης του Οργανισμού. "Το Χαμόγελο του Παιδιού" μη έχοντας κάποιο στοιχείο κατηύθυνε την οικογένεια να επικοινωνήσουν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ανηλίκων».

Τέλος, ο Οργανισμός σημειώνει ότι «έχει ζητήσει να στηρίξει το παιδί, και μετά από σχετική σύσταση αναμένει την έγκριση και συναίνεση των γονέων και των αρμόδιων ανακριτικών υπαλλήλων προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η διαδικασία κατάθεσης της 12χρονης».


Οι τραπεζικοί λογαριασμοί των κατηγορούμενων


Συνταρακτικές αποκαλύψεις αναμένεται να φέρει στην επιφάνεια και η εκκρεμούσα έρευνα της Αρχής κατά του Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος για τους λογαριασμούς του 53χρονου, της συζύγου και γιου του, αλλά και της μητέρας του θύματος.

Ο επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε κατεπείγουσα έρευνα για να ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του 53χρονου που έχει ήδη οδηγηθεί στη φυλακή, αλλά και του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος, δηλαδή της συζύγου και του γιου του, όπως επίσης και της μητέρας του ανήλικου θύματος.


Τα περί έκδοσης του θύματος σε οίκο ανοχής


Την Τετάρτη, στο επίκεντρο βρέθηκε μια γυναίκα, η οποία συστήθηκε έξω από τα δικαστήρια ως Κωνσταντίνα Καρατζιώτη, πρόεδρος των Εκδιδομένων Γυναικών, για να καταγγείλει ότι ο 53χρονος εξέδιδε την ανήλικη στον οίκο ανοχής που εκείνη έχει, χωρίς να το γνωρίζει.

Τις καταγγελίες αυτές σχολίασε και η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, κάνοντας λόγο για «βάσιμη μαρτυρία». Ωστόσο, η Έλλη Κανελλοπούλου, πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδομένων Προσώπων, προχώρησε σε μπαράζ δηλώσεων απορρίπτοντας την ιδιότητα της Κ. Καρατζιώτη, και καταγγέλλοντας ότι πρόκειται για άτομο που εδώ και χρόνια τη μιμείται.


Με πληροφορίες από efsyn.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ