Οφθαλμίατρος αφαίρεσε 23 φακούς επαφής από το μάτι ασθενούς της

Η γυναίκα ξεχνούσε να τούς αφαιρέσει το βράδυ και το πρωί έβαζε καινούργιους. [Βίντεο]

Article featured image
Article featured image


Τον περασμένο μήνα, η Δρ Katerina Kurteeva, οφθαλμίατρος από το Newport Beach της Καλιφόρνια, δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram, το οποίο την έδειχνε να αφαιρεί προσεκτικά μερικούς φακούς επαφής από το μάτι μίας ασθενούς της. Συγκεκριμένα, η γιατρός αφαίρεσε 23 παλιούς φακούς επαφής, τους οποίους μια ηλικιωμένη γυναίκα, είχε ξεχάσει στο μάτι της.

Το βίντεο έγινε viral, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους να αναρωτιούνται πώς μπορεί κάποιος να έχει ξεχάσει, έτσι απλά, τόσους πολλούς φακούς επαφής στο μάτι του.

Το βίντεο, με την περιγραφή «Μην κοιμάστε με τους φακούς επαφής σας!» δείχνει τη Δρα Kurteeva να χρησιμοποιεί ένα q-tip για να αφαιρέσει τους φακούς.

«Μια σπάνια περίπτωση που κάποιος ‘ξέχασε’ να βγάλει τους φακούς επαφής του το βράδυ και συνέχιζε να βάζει καινούργιους κάθε πρωί. Για 23 συνεχόμενες μέρες!!!», έγραψε η γιατρός στη λεζάντα που συνόδευε το σχετικό βίντεο.



«Ξεχώρισα προσεκτικά όλους τους φακούς επαφής και μέτρησα συνολικά 23. Έπρεπε να χρησιμοποιήσω ένα πολύ λεπτό χειρουργικό εργαλείο, μια λαβίδα κοσμηματοπώλη για να ξεχωρίσω τους φακούς επαφής», έγραψε σε μεταγενέστερο post της στο Instagram, αφού το αρχικό βίντεο έγινε viral. «Ήταν ουσιαστικά κολλημένοι μεταξύ τους αφού έμειναν κάτω από το βλέφαρο για έναν μήνα.

Η οφθαλμίατρος εξήγησε περαιτέρω ότι «οι φακοί επαφής είναι από μόνοι τους ελαφρώς χρωματισμένοι στις αποχρώσεις του ανοιχτού μπλε, για να παρέχουν προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Χρησιμοποίησα μια ειδική χρωστική, που ονομάζεται Flourox, η οποία άλλαξε αυτήν τη μπλε απόχρωση σε πράσινη».

Οι περισσότεροι άνθρωποι σοκαρίστηκαν για το πώς μπορεί κάποιος να ζει με τόσους πολλούς φακούς επαφής στο μάτι του και να μην αισθάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά, ενώ άλλοι αναρωτήθηκαν πώς κατέληξαν όλοι εκεί μέσα. Η Δρ Kurteeva εξήγησε ότι η ασθενής της πάντα ξεχνούσε ότι φορούσε φακούς επαφής όταν πήγαινε για ύπνο και πρόσθετε συνεχώς νέους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ