Ένα γκέι ζευγάρι στην Αρμενία αυτοκτόνησε γιατί μόνο έτσι μπορούσε να είναι ελεύθερο

Το 2022, σε μια χώρα, δύο άνθρωποι που (απλώς) αγαπήθηκαν, οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία από μια κοινωνία που στην αγάπη (τους) επέλεξε να απαντήσει με βία και μίσος.

Article featured image
Article featured image


Ένα γκέι ζευγάρι στην Αρμενία αυτοκτόνησε πέφτοντας από γέφυρα, αφού προηγουμένως αντάλλαξε ένα φιλί. Δηλαδή, τo 2022, σε μια χώρα, δύο άνθρωποι επέλεξαν την αυτοκτονία ως την ύστατη λύση για να είναι ελεύθεροι. Ελεύθεροι στον έρωτά τους.

Η οργάνωση Pink Armenia ανέφερε ότι οι δύο άνδρες, που ταυτοποιούνται μόνο ως Arsen και Tigran, πήδηξαν από μια γέφυρα ύψους 91 μέτρων στην πρωτεύουσα Γιερεβάν την περασμένη εβδομάδα,

Πριν αυτοκτονήσουν μαζί στις 20 Οκτωβρίου, το ζευγάρι έκανε μια τραγική ανάρτηση στο Instagram γράφοντας, «Happy End. Μαζί πήραμε την απόφαση να μοιραστούμε φωτογραφίες και να κάνουμε τα επόμενα βήματα».

Σε μία από τις φωτογραφίες που συνόδευσαν την ανάρτηση, ανταλλάσσουν ένα φιλί και σε μια άλλη δείχνουν τις βέρες τους.

samesex-feat.jpg

samesex-52.jpg



Δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι οι γονείς των νεαρών δεν αποδέχθηκαν τη σχέση τους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Arsen το έσκασε από το σπίτι του.

Σύμφωνα με το Epress.am, ο ένας από τους νεαρούς ήταν 16-17 ετών, ενώ ο άλλος μερικά χρόνια μεγαλύτερος. Πριν από την αυτοκτονία το ζευγάρι φέρεται να δέχθηκε απειλές.



Η ομάδα δικαιωμάτων Pink Armenia δήλωσε: «Οι νεαροί άνδρες είχαν ακόμη πολλά χρόνια ζωής μπροστά τους, αλλά λόγω της μισαλλοδοξίας απέναντί τους, προχώρησαν σε αυτό το τραγικό βήμα.

Τα LGBT άτομα είναι πολύ εξοικειωμένα με το αίσθημα της απομόνωσης και της παρεξήγησης από την οικογένεια και την κοινωνία».

«Αυτό το τραγικό περιστατικό αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι τα LGBT άτομα στην Αρμενία δεν είναι ασφαλή και δεν προστατεύονται από την κοινωνία ή το κράτος», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η ανάρτηση του ζευγαριού κατακλύστηκε από χυδαία ομοφοβικά σχόλια μετά τον θάνατό τους.

Η ομοφυλοφιλία στην Αρμενία αποποινικοποιήθηκε μόλις το 2003 αλλά πολλοί εξακολουθούν να επιλέγουν να κρατούν μυστικές τις σχέσεις τους. Η Αρμενία κατατάσσεται στη 47η από τις 49 χώρες της Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας για τα δικαιώματα LGBTQ, ακριβώς μπροστά από την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό ILGA-Europe, που μετρά την εχθρότητα προς τους ομοφυλόφιλους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ