Στην Καστοριά κάποιοι «άνθρωποι» θανάτωσαν με πρωτοφανή αγριότητα μια μικρή αλεπού

Αφού έκοψαν και τα τέσσερα άκρα τού υπέροχου πλάσματος, το άφησαν σε ημιθανή κατάσταση σε παρακείμενο ρυάκι.

Προσοχή: Το άρθρο περιέχει σκληρές εικόνες/βίντεο που ενδέχεται να ενοχλήσουν.

Article featured image
Article featured image


Ένα αποτρόπαιο γεγονός, που αφορά άγρια κακοποίηση και δολοφονία ζώου, έφερε στη δημοσιότητα ο αντιπρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος του Σταθμού Περίθαλψης Άγριων Ζώων στην Καστοριά, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο ίδιος, χθες το μεσημέρι, βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα φρικτό θέαμα όταν δέχθηκε κλήση για μια αλεπού νεαρής ηλικίας, η οποία εντοπίστηκε τραυματισμένη σε ημιθανή κατάσταση λίγο έξω από τους Μανιάκους Καστοριάς. Όταν έφτασε στο σημείο, προκειμένου να παράσχει τις πρώτες βοήθειες, το ζώο ήταν ήδη νεκρό και μάλιστα όπως διαπιστώθηκε με βάναυσο τρόπο.



Μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι το ζώο δεν έφερε κάποιο τραύμα από πυροβόλο όπλο στο σώμα του πάρα μόνο ένα επιπόλαιο χτύπημα στο κεφάλι και το πιθανότερο είναι να μην πέθανε από αυτό.

Όπως διευκρίνισε είναι πολύ πιθανόν ότι η νεαρή αλεπού πιάστηκε σε παγίδα, χτυπήθηκε στο κεφάλι και εν συνεχεία οι δράστες τής έκοψαν τα τέσσερα άκρα, αφήνοντας τη σε ημιθανή κατάσταση σε παρακείμενο ρυάκι, όπου εντοπίστηκε από ανθρώπους της εταιρείας περίθαλψης Αγρίων Ζώων Καστοριάς. Το ζώο κατέληξε από αιμορραγία μέσα σε φριχτούς πόνους.



Προσοχή: Η πιο κάτω ανάρτηση περιέχει σκληρές εικόνες που ενδέχεται να ενοχλήσουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ