Ο Ίλον «πετσοκόβει» τους υπαλλήλους του Twitter

Αφού απέλυσε το μισό προσωπικό του Twitter, έστειλε το πρώτο (σκληρό) email (σε όσους έμειναν), κόβοντάς τους επιπλέον πλεονεκτήματα.

Article featured image
Article featured image

Το πρώτο του email προς τους υπαλλήλους του Twitter έστειλε ο νέος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας, Ίλον Μασκ, προειδοποιώντας τους ότι «έρχονται δύσκολες μέρες». Η πρώτη μεγάλη απόφαση του Μασκ –μετά την απόλυση του 50% του προσωπικού- είναι να απαγορεύσει την τηλεργασία, εκτός και εάν έχει εγκρίνει ο ίδιος προσωπικά το αίτημα κάποιου υπαλλήλου.

Όπως έγραψε ο Μασκ, αναφερόμενος στις οικονομικές προοπτικές και το πώς αυτές θα επηρεάσουν μια εταιρεία που εξαρτάται από τις διαφημίσεις, όπως είναι το Twitter, «δεν υπάρχει τρόπος να χρυσώσω το χάπι».

O Μασκ πρόσθεσε ότι περιμένει από τους υπαλλήλους του να βρίσκονται στο γραφείο τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα, ενώ οι νέοι κανονισμοί τίθενται άμεσα σε ισχύ.



Πριν από την εξαγορά του από τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, το Twitter είχε υιοθετήσει μία μόνιμη πολιτική «δουλειάς από οπουδήποτε». Ωστόσο, σε μία από τις πρώτες του συσκέψεις με το προσωπικό, ο Μασκ είπε ότι είναι κατά της τηλεργασίας και θα δίνει μόνο εξαιρέσεις κατά περίπτωση.

Παράλληλα, κατάργησε τις «ημέρες ξεκούρασης», τις οποίες είχε καθιερωθεί να παίρνουν οι υπάλληλοι μία φορά τον μήνα, από την εποχή της πανδημίας.

«Ο δρόμος μπροστά μας είναι επίπονος και θα χρειαστεί εντατική δουλειά για να πετύχουμε» έγραψε ο Μασκ στο μήνυμά του και έθεσε ως «απόλυτη προτεραιότητα» των επόμενων ημερών «να βρεθούν και να ανασταλούν όλα τα επαληθευμένα bots/trolls/spam».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ