Ένα 11χρονο αγόρι έκανε IQ τεστ και ξεπέρασε τον Αϊνστάιν και τον Χόκινγκ

Ο μικρός δήλωσε ότι αποφάσισε να κάνει το τεστ τής Mensa, γιατί οι φίλοι του στο σχολείο τού έλεγαν συνεχώς πόσο έξυπνος είναι.

Article featured image
Article featured image


Ένας μαθητής από το Λιντς της Αγγλίας, ηλικίας μόλις 11 ετών, πέτυχε την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία στο τεστ IQ τής Mensa - ξεπερνώντας τον Άλμπερτ Αϊνστάιν και τον Στίβεν Χόκινγκ.

Ο Yusuf Shah συγκέντρωσε 162 βαθμούς - το μέγιστο ΙQ για παιδιά κάτω των 18 ετών, βαθμολογία που τον τοποθετεί στο κορυφαίο ένα τοις εκατό όλων των ανθρώπων. Ο Χόκινγκ λέγεται ότι πέτυχε 160 και ο Αϊνστάιν, ο οποίος, αν και δεν έκανε ποτέ επίσημα το τεστ, πιστεύεται ότι πέτυχε το ίδιο.

Ο μικρός Yusuf δήλωσε ότι αποφάσισε να κάνει το τεστ τής Mensa, γιατί οι φίλοι του στο σχολείο τού έλεγαν συνεχώς πόσο έξυπνος είναι. «Πάντα ήθελα να ξέρω αν ήμουν στο κορυφαίο 2% των ανθρώπων που περνούν το τεστ. Νιώθω ξεχωριστά που τώρα έχω ένα χαρτί που πιστοποιεί τις ικανότητές μου». Ο μαθητής τής έκτης τάξης αποκάλυψε ότι το όνειρό του είναι να σπουδάσει μαθηματικά στο Cambridge ή στην Οξφόρδη, ενώ δήλωσε ότι του αρέσει να κάνει οτιδήποτε διεγείρει το μυαλό του. Όταν δεν διαβάζει, λύνει Sudoku ή κύβους του Rubik.

Ο Yusuf άρχισε να παίζει με τους κύβους του Rubik τον Ιανουάριο, αφού είδε έναν στο σπίτι ενός φίλου του και μέχρι το τέλος του μήνα, ήταν σε θέση να λύνει κύβους όλων των δυσκολιών με μεγάλη ευκολία.

giousouf.png



Για να γιορτάσει το επίτευγμά του, ο Yusuf πήγε στο Nando's για ένα γεύμα με τους γονείς του και τα δύο μικρότερα αδέρφια του, Zaki και Khalid.

Η μαμά του Sana δήλωσε ενθουσιασμένη: «Ήμουν τόσο περήφανη. Είναι το πρώτο άτομο που έκανε το τεστ Mensa στην οικογένεια. Στην πραγματικότητα ανησυχούσα κι εγώ λίγο - πάντα πήγαινε σε μια αίθουσα γεμάτη παιδιά για να κάνει τεστ. Σκεφτήκαμε ότι μπορεί να επηρεαζόταν από τους ενήλικες (που βρίσκονταν στην αίθουσα). Αλλά τα πήγε περίφημα. Ακόμα του λέω: "Ο μπαμπάς σου εξακολουθεί να είναι πιο έξυπνος από εσένα". Τα παίρνουμε όλα ελαφρά τη καρδία. Ακόμα κι αν είσαι ταλαντούχος, πρέπει να είσαι ο πιο σκληρά εργαζόμενος».

Ο Shah και οι γονείς του είχαν αποφασίσει ότι θα προετοιμαζόταν για το τεστ της Mensa ενώ παράλληλα προετοιμαζόταν για να μπει στο γυμνάσιο, καθώς η ύλη είναι παρόμοια. «Είναι δύσκολη η προετοιμασία γι' αυτό. Όμως, εμείς κάναμε ό,τι ήδη κάναμε, τίποτα δηλαδή πιο συγκεκριμένο για το τεστ IQ», είπε ο πατέρας του. 

Ο μικρότερος αδελφός του, ο 8χρονος Khalid, ελπίζει επίσης να κάνει το τεστ Mensa όταν μεγαλώσει.

γιουσουφφάμιλι.png

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ