Το Google Pay έφτασε (επιτέλους) στην Κύπρο και αυτές είναι οι τράπεζες που υποστηρίζει

Μετά από χρόνια αναμονής, οι χρήστες Android συσκευών θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα κινητά τους για να πληρώνουν ανέπαφα.

Article featured image
Article featured image


Μετά από χρόνια λειτουργίας στο εξωτερικό το Google Pay έφτασε επιτέλους και στην Κύπρο και προσφέρει την ευκαιρία στους χρήστες των Android κινητών να «εισάγουν» τις τραπεζικές κάρτες τους στις συσκευές τους και να πληρώνουν με τα κινητά τους.

Οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή και να προσθέσουν την κάρτα τους, πιστωτική ή χρεωστική, χωρίς να απαιτείται η χρήση κάρτας στη φυσική της μορφή ή η πληκτρολόγηση του ΡΙΝ της στο τερματικό αποδοχής καρτών (POS).

Αυτόματα, η Android συσκευή, μετατρέπεται σε «πορτοφόλι» για τις διαδικτυακές συναλλαγές, αλλά και για τις πληρωμές σε φυσικά καταστήματα.

Η χρήση της εφαρμογής γίνεται μόνο με λειτουργικό Android 5.0 (Lollipop) ή μεταγενέστερο.

Αυτές είναι οι τράπεζες και οι κάρτες που υποστηρίζονται αυτήν τη στιγμή από το Google Pay, σύμφωνα με την εφαρμογή:

google-pay-cyprus_city.png



Η Τράπεζα Κύπρου αναφέρει πως το Google Pay, με τα πιο προηγμένα συστήματα ασφάλειας, προσφέρει πολυεπίπεδη ασφάλεια και προστασία στις πληρωμές σου ενώ η υπηρεσία προσφέρεται χωρίς χρέωση και κερδίζεις βαθμούς ανταμοιβής απολαμβάνοντας τα ίδια προνόμια και οφέλη, όπως και με τις φυσικές κάρτες.

Η Ελληνική Τράπεζα αναφέρει ότι η προσθήκη των χρεωστικών και πιστωτικών καρτών Mastercard και Visa της Ελληνικής Τράπεζας γίνεται ξεχωριστά σε κάθε συσκευή Android, είτε μέσα από το Hellenic Bank Mobile App είτε μέσα από την εφαρμογή Google Pay, ενώ η ταυτοποίηση γίνεται με βιομετρικά δεδομένα ή συμπληρώνοντας τον Κωδικό μιας Χρήσης (OTP) που λαμβάνει ο χρήστης με SMS στο κινητό του.


Με πληροφορίες από economytoday

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ