Ποια είναι η υπόθεση της ταινίας «The Islander» που γυρίστηκε στην Κύπρο;

Πρόκειται για μια κυπριακή ταινία αμερικανικής συμπαραγωγής.

Article featured image
Article featured image


Ο «Invest Cyprus» με ανακοίνωσή του χαιρετίζει το γεγονός ότι αυξάνεται διαρκώς το ενδιαφέρον της διεθνούς κινηματογραφικής βιομηχανίας για την Κύπρο ως ιδανικής επιλογής για πραγματοποίηση γυρισμάτων.

Αναφέρει ότι «αυτήν την περίοδο, στο τελικό στάδιο παραγωγής έχει εισέλθει ακόμα μία κυπριακή ταινία αμερικανικής συμπαραγωγής της οποίας τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν εξ’ ολοκλήρου στη χώρα μας και συγκεκριμένα σε Πέγεια και Λευκωσία».

Πρόκειται για την ταινία «The Islander» σε σενάριο και σκηνοθεσία της Στελάνας Κληρή. H «Meraki Films» της Κληρή συμμετέχει και στην παραγωγή της ταινίας μαζί με τους Keith Arnold, Steve Shapiro και την τοπική εταιρεία παραγωγής «Green Olive Films».


Ηθοποιοί και υπόθεση

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη ρομαντική κωμωδία με έντονο το στοιχείο της μουσικής πρωταγωνιστούν γνωστά ονόματα στο διεθνές σκηνικό όπως οι Harry Connick Jr, Agni Scott, Ali Fumiko Whitney αλλά και αρκετοί Κύπριοι ηθοποιοί όπως ο Τόνυ Δημητρίου, η Λέα Μαλένη και η Αγγελική Φιλιππίδου.

Όπως αναφέρεται στην σελίδα της ταινίας στο IMDB, η υπόθεση ακολουθεί έναν πρώην μουσικό, ο οποίος μετακομίζει σε ένα απομακρυσμένο σπίτι σε ένα νησί της Μεσογείου και ανακαλύπτει ότι η νέα του κατοικία έχει την κακή φήμη ότι δέχεται ανεπιθύμητους επισκέπτες και έρχεται με μια «παλιά φλόγα».

foto-wrapped-the-islander_city.jpg
Φωτογραφία που συνόδευε την ανακοίνωση του «Meraki Films» που έλεγε πως τα γυρίσματα της ταινίας ολοκληρωθήκαν. Φωτογραφία: meraki-films.com



«Το κυπριακό στοιχείο είναι ιδιαίτερα έντονο στην ταινία αφού πέραν των γυρισμάτων, η πλειοψηφία των συντελεστών είναι από την Κύπρο. Ηθοποιοί, τεχνικοί που δούλεψαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και τεχνικοί που εργάζονται σήμερα στο τελευταίο στάδιο της παραγωγής είναι από την Κύπρο», εξηγεί η Κληρή.


Αναμένονται γυρίσματα περισσότερων παραγωγών στην Κύπρο

O επικεφαλής της Μονάδας Προσέλκυσης Οπτικοακουστικών Παραγωγών στον «Invest Cyprus», Λευτέρης Ελευθερίου, αναφέρει ότι «τους τελευταίους μήνες το ενδιαφέρον διεθνών παραγωγών για την Κύπρο δεν έχει απλώς αυξηθεί αλλά έχει μετουσιωθεί σε πραγματοποίηση γυρισμάτων σε διάφορες περιοχές του νησιού, με τους παραγωγούς και τους συντελεστές να εντυπωσιάζονται τόσο με τα φυσικά τοπία της χώρας όσο και με τους επαγγελματίες που διαθέτει ο τομέας».

Πρόσθεσε ότι «είμαστε σίγουροι ότι στο εγγύς μέλλον θα ακούσουμε και για άλλες παραγωγές που θα υλοποιηθούν στη χώρα μας».

Η ταινία χρηματοδοτείται από τη «Uinta Productions», το Υφυπουργείο Πολιτισμού και από το Σχέδιο Προώθησης της Οπτικοακουστικής Βιομηχανίας.


Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ