#Youth Empowered: H εύρεση εργασίας περνά μέσα από τα social media

Άνοιξε τον επαγγελματικό σου δρόμο ξεκινώντας από τα Social Media!

Article featured image
Article featured image

Ιδιαίτερα έντονο αποδείχθηκε για άλλη μια χρονιά το ενδιαφέρον φοιτητών/τριών, αποφοίτων και νέων για το πρόγραμμα #YouthEmpowered, το οποίο συνδιοργανώνεται φέτος από την Coca-Cola HBC Κύπρου, το Κέντρο Σταδιοδρομίας και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η εκπαιδευτική πρωτοβουλία της Coca-Cola HBC Κύπρου που έγινε θεσμός από το 2017, επέστρεψε φέτος με φυσική παρουσία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, για να προσφέρει γνώσεις, δεξιότητες, δικτύωση και καθοδήγηση σε νέους και νέες ηλικίας 18-30 ετών και να τους ενδυναμώσει ώστε να διεκδικήσουν ουσιαστικές ευκαιρίες απασχόλησης σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη αγορά εργασίας.

Το φετινό πρόγραμμα, ξεκίνησε στις 19 Οκτωβρίου με την Πράσινη θεματική ενότητα αφιερωμένη στη Βιωσιμότητα και στην Κυκλική Οικονομία, και συνεχίστηκε δυναμικά στις 2 Νοεμβρίου, με την Μπλε θεματική ενότητα «LinkedIn-A Big Opportunity». Ο διακεκριμένος σύμβουλος Επικοινωνίας και Μarketing και Εκπαιδευτής Γιώργος Ζερβίδης, εξήγησε στους νέους/νέες την συμβολή του εργαλείου LinkedIn στην εξεύρεση εργασίας αλλά και στο personal branding! Οι συμμετέχοντες/ουσες είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν γιατί το LinkedIn δεν είναι απλά σημαντικό, αλλά απαραίτητο για τη σύγχρονη αγορά εργασίας και πώς το χρησιμοποιούν οι εργοδότες για την εξεύρεση ανθρώπινου δυναμικού. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, ο κάθε συμμετέχοντας/ουσα δημιούργησε το δικό του/της λογαριασμό στην εν λόγω πλατφόρμα, υπό την έμπειρη καθοδήγηση του κ. Ζερβίδη.

Picture2.png



Το πρωτοποριακό Πρόγραμμα #Youth Empowered της Coca-Cola HBC Κύπρου συνεχίζεται την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου με την Κίτρινη θεματική ενότητα, η οποία είναι αφιερωμένη στα social media και στη δημιουργία περιεχομένου. Υπό την καθοδήγηση αναγνωρισμένων στελεχών του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και με νέα πρόσωπα, ιδιαιτέρως δημοφιλή στη νέα γενιά Ζ, οι νέοι/νέες θα ενημερωθούν για τον ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τη σημασία του personal branding στην αναζήτηση εργασίας.

Ο Digital Image Strategy Manager της The Coca-Cola Company Ευρώπης, Γιώργος Ξανθάκης θα αναλύσει διεξοδικά τη δυναμική του personal branding μέσω των social media. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα μάθουν τη σημασία διαχείρισης της προσωπικής μάρκας στις μεγάλες πλατφόρμες, ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο εύρεσης εργασίας.

ξανθάκης.jpg



Στη συνέχεια, ο ιδρυτής της OnTime Media, και πρωτοπόρος στον χώρο του podcast στην Κύπρο, Γιάννος Τραν θα αναλύσει το επίκαιρο θέμα της δημιουργίας περιεχομένου. Ο Κύπριος content creator, θα δώσει χρήσιμες συμβουλές σχετικά με το πώς το περιεχόμενο που ανεβαίνει στις πλατφόρμες μπορεί να γίνει το «κλειδί» της επιτυχίας στη σύγχρονη εποχή και πώς αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει ως το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για ένα προϊοντικό ή και προσωπικό brand.

γιαννοςτραν.jpg



Στο προσκήνιο, έρχονται να δώσουν έμπνευση μέσα από τις δικές τους προσωπικές ιστορίες, 3 επιτυχημένοι social media advocates από την Κύπρο, οι οποίοι και θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες/ουσες τα εμπόδια που κλήθηκαν να ξεπεράσουν, αλλά και τις εμπειρίες που αποκόμισαν στο ταξίδι τους ως influencers. Πρόκειται για τους πιο κάτω ιδιαίτερα δημοφιλείς νέους/νέες.

Στέφανη Περικλέους: Η Στέφανη είναι μια μάρκα από μόνη της. Η καλλιτεχνική της φύση σε συνδυασμό με την τεχνολογία και τη σκληρή της προσπάθεια την καθιστά μια από τις απόλυτες πρωτοπόρους στο Τικ Τοκ στην Κύπρο και όχι μόνο. Ο λογαριασμός της στο Τικ Τοκ μετρά πέραν των 700 χιλιάδων ακολούθων που προέρχονται τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό.

Το αξιοσημείωτο – είναι μόλις 19 χρόνων, ενώ απαριθμεί ήδη σημαντικές συνεργασίες με παγκοσμίου φήμης brands.

Pan Dragomir: H Παν κατά την περίοδο του κορωνοϊού ξεκίνησε ένα κωμικό λογαριασμό στο Τικ Τοκ που σήμερα απαριθμεί 98κ ακόλουθους και η πρωτοβουλία της αυτή πέραν από τη διαδικτυακή της επιτυχία της άνοιξε την πόρτα για συνεργασίες με πασίγνωστα brands και εταιρείες στην Κύπρο, ενώ την ίδια στιγμή την οδήγησε στον επόμενο της σταθμό ως παρουσιάστρια σε γνωστή τηλεοπτική εκπομπή στο πλάι του Λούη Πατσαλίδη. Επιπλέον, έχει ξεκινήσει και τα πρώτα βήματα της ως ραδιοφωνική παραγωγός στο Kiss FM 89.0.

Από την παρέα δεν θα μπορούσε να λείπει και ο solo traveller αρχικά και πλέον και επιχειρηματίας Ανδρέας Τομάζου. Ο Ανδρέας ξεκίνησε να ταξιδεύει μόνος του και να παρουσιάζει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης την εμπειρία του. Η επιμονή του τού έχει επιφέρει πολύ μεγάλη επιτυχία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφού συγκεντρώνει πέραν των 60 χιλιάδων ακολούθων. Μέσα από τα ταξίδια και τις εμπειρίες του ο Ανδρέας ίδρυσε κατόπιν την αλυσίδα Βurger Guy με πλέον 2 καταστήματα σε Κύπρο και επέκτεινε το ίδιο brand πρόσφατα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο 29χρονος νέος είναι γεμάτος όρεξη για ζωή και έτοιμος να μοιραστεί τις εμπειρίες και τα μαθήματα που πήρε με την Φοιτητική Κοινότητα του Πανεπιστημίου Κύπρου και όποιον νέο/νέα επιθυμεί να τον δει και να τον ακούσει.

70803 CC HBC all themes Carousel 1080x1080 V2 (003).jpg



Άνοιξε τον επαγγελματικό σου δρόμο ξεκινώντας από τα Social Media.

Σε περιμένουμε την Τετάρτη 9/11/2022 στο #YouthEmpowered για να μάθεις γιατί το personal branding είναι σημαντικό στις μέρες μας, αλλά και πως το έξυπνο περιεχόμενο μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους για την επαγγελματική σου καριέρα. Με παρουσία από την Coca-Cola Ευρώπης αλλά και καταξιωμένους Κύπριους Creators & Advocates της δικής σου γενιάς, πρόκειται για μια θεματική που επιβάλλεται να παρακολουθήσεις!

Πού: Πανεπιστήμιο Κύπρου-Αίθουσα 010 -Κτήριο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων

Πότε: 9 Νοεμβρίου 2022

Ώρα: 15:00 -18:00



#YouthEmpowered


Ο διαχρονικός θεσμός του #YouthEmpowered επιστρέφει προσφέροντας γνώση, δεξιότητες και καθοδήγηση σε νέους και νέες που θέλουν να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους. Το Πρόγραμμα πραγματοποιείται στο Κτήριο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων ΚΟΔ07 (Αίθουσα 010) του Πανεπιστημίου Κύπρου, από τις 15.00 – 18.00 το απόγευμα.

Για εγγραφές στο #Youth Empowered της Coca-Cola HBC Κύπρου κάνε κλικ εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ