Η FIFA διερευνά την αδικαιολόγητη παρουσία του Salt Bae στο γήπεδο

Έντονη ενόχληση για τις πόζες του με το τρόπαιο.

Article featured image
Article featured image

Η FIFA ερευνά πώς ο διάσημος σεφ Νουσρέτ Γκιοκτσέ, γνωστός και ως «Salt Bae», και πολλά άλλα άτομα απέκτησαν άδεια για να εισέλθουν στον αγωνιστικός χώρο μετά το τέλος του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ. Η χαρά των Αργεντίνων φιλάθλων για την κατάκτηση του τροπαίου ήταν μεγάλη, όμως το γεγονός ότι ο Salt Bae «κυνηγούσε» τον Λιονέλ Μέσι να βγάλει μία selfie μαζί του, δεν έμεινε ασχολίαστο.

O Τούρκος σεφ έφτασε στο σημείο να… τραβήξει από το χέρι τον Μέσι, ο οποίος αδιαφόρησε τελείως, αλλά μετά από επίμονες προσπάθειες ο Salt Bae κατάφερε να εξασφαλίσει ένα «καρέ» με τον τεράστιο παίκτη, έτσι ώστε να το αναρτήσει στο Instagram. Φίλαθλοι από όλο τον κόσμο είδαν την συμπεριφορά του σεφ προς τον αρχηγό της εθνικής Αργεντινής και στράφηκαν στην FIFA ζητώντας εξηγήσεις αναφορικά με το πώς κατάφερε να πάρει την διαπίστευση και να παρευρεθεί στον αγωνιστικό χώρο. Εκτός αυτού όμως ο Salt Bae έφτασε στο σημείο να… σηκώσει το τρόπαιο, δημοσιεύοντας το συγκεκριμένο «κλικ» στα social media.

Οι κανόνες της FIFA ορίζουν ότι το τρόπαιο μπορεί να κατέχει μόνο μια «πολύ επιλεγμένη» ομάδα ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των νικητών των τουρνουά, των αξιωματούχων της FIFA και των αρχηγών κρατών. Μιλώντας στο BBC Sport, ένας εκπρόσωπος της FIFA είπε: «Έπειτα από μια ανασκόπηση, η FIFA διαπίστωσε πώς άτομα απέκτησαν αδικαιολόγητη πρόσβαση στο γήπεδο μετά την τελετή λήξης στο στάδιο Lusail στις 18 Δεκεμβρίου. Θα ληφθούν τα κατάλληλα εσωτερικά μέτρα». Οπότε αναμένεται η ανακοίνωση με τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας.

Πολλοί νυν και πρώην ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων ο Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, έχουν φάει στα εστιατόρια του Salt Bae ανά τον κόσμο, ενώ τον Νοέμβριο, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δημοσίευσε ένα βίντεο με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ