Ήξερες ότι το «μπλε» είναι το χρώμα των φετινών Χριστουγέννων;

Εντοπίσαμε τέσσερα trends που το αποδεικνύουν περίτρανα!

Article featured image
Article featured image

Μπορεί να ακούγεται περίεργο και ίσως αλλόκοτο, καθώς για τους περισσότερους τα Χριστούγεννα είναι ταυτισμένα με πολύ συγκεκριμένα χρώματα, αρώματα και γεύσεις. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί άραγε τον Άγιο Βασίλη χωρίς την κόκκινη στολή του (έστω κι αν οι πρώτες του εμφανίσεις τον 19o αι. ήταν με μπλε στολή); Ή ποιος θα σκεφτόταν να αλλάξει το λευκό γλάσο πάνω από το κλασσικό Christmas cake; Κι όμως, φέτος τα Χριστούγεννα φαίνεται πως κάτι αλλάζει, με τις γιορτές να αποκτούν άλλο χρώμα απ’ αυτό που είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα και μάλλον μας αρέσει αυτή η αλλαγή.


Καν’ το όπως οι βασιλείς


Λίγο ο θάνατος της Βασίλισσας Ελισάβετ, λίγο οι περιπέτειες του Στέμματος και λίγο η 5η σεζόν του The Crown που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο στο Netflix, έκαναν μόδα -όχι τη μοναρχία ευτυχώς- αλλά κάποιες από τις βασιλικές τους συνήθειες, όπως το αγαπημένο χρώμα των βασιλέων επί βικτωριανής εποχής, το γνωστό royal blue. Πολύ πριν επικρατήσει το κόκκινο και το πράσινο στον στολισμό των Χριστουγέννων, οι βασιλείς διακοσμούσαν τα παλάτια εξ ολοκλήρου με στολίδια μπλε και λευκού χρώματος. Πάρε λοιπόν έμπνευση από το μπλε των βασιλιάδων και διακόσμησε το σπίτι σου με όλο το royal blue που υπάρχει στην αγορά. Μια vintage αισθητική που, όπως όλα δείχνουν, φέτος τα Χριστούγεννα θα παίξει πολύ!

EfCrTppmdSYtoNXZyVcztC-768-80.jpg


Christmas Blue Cake


Αν νόμιζες πως κάναμε πλάκα στην εισαγωγή, έκανες λάθος. Κάνοντας ένα scroll στα social, κυρίως στο Pinterest, θα πετύχεις αμέτρητες ιδέες για μπλε Christmas cakes που το δίχως άλλο είναι πολύ εντυπωσιακά. Κάνε στην άκρη τις κόκκινες κορδέλες και τα πράσινα στολιδάκια που καρφώνεις με ευχαρίστηση στο λευκό γλάσο και δημιούργησε κάτι ξεχωριστό για τα φετινά Χριστούγεννα που δεν θα το περιμένει κανείς.

christmas-cake.png


Φτιάξε βαλίτσες


Οι αποδράσεις την περίοδο των εορτών και δη των Χριστουγέννων, για πολλούς είναι βάλσαμο. Ξεκουράζεσαι, φορτίζεις μπαταρίες πριν επιστρέψεις και πάλι στη δουλειά και κυρίως είναι μια εξαιρετική δικαιολογία για να αποφύγεις ανεπιθύμητες συνάξεις και συνευρέσεις που αυτήν την περίοδο είναι σχεδόν καθημερινές. Αν, λοιπόν, ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, σού προτείνουμε ανεπιφύλακτα έναν από τους πιο instagramable προορισμούς του φετινού χειμώνα, τις εντυπωσιακές λίμνες Plitvice στην Κροατία. Με τις θερμοκρασίες, κατά τη χειμερινή περίοδο, να είναι υπό το μηδέν, θα μαγευτείς από το απόκοσμο τοπίο που απλώνεται μπροστά σου, στις αποχρώσεις του coldblue και του λευκού.

croatia.jpg


Ψώνισε με «μπλε»


Και αφού φέτος θα τα κάνεις όλα μπλε, καλό θα ήταν να ακολουθήσεις την ίδια τακτική και με τις αγορές σου και να βγεις και κερδισμένος! Το μπλε, το Πρόγραμμα Επιβράβευσης Καρτών της Ελληνικής Τράπεζας, σου επιστρέφει χρήματα όσο εσύ ψωνίζεις. Εσύ κάνεις τις αγορές σου στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και η Ελληνική Τράπεζα σε ανταμείβει με επιστροφή χρημάτων στην εφαρμογή Mple Rewards!

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις για να επωφεληθείς με επιστροφή χρημάτων κάνοντας τις αγορές σου, είναι να κατεβάσεις την εφαρμογή Mple Rewards από το App Store, το Google Play ή το Huawei AppGallery και να ολοκληρώσεις την εγγραφή σου.

Βρες όλες τις λεπτομέρειες για το μπλε στο www.hellenicbank.com/mple

Η αγαπημένη μας Μπλε απόχρωση (και για τα Χριστούγεννα)!

mplee.width-1024.width-1024.width-600.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ