Θα επανέλθει η χρήση της μάσκας σε συγκεκριμένους χώρους;

Ο Υπουργός Υγείας ζήτησε από τα μέλη της ΣΕΕ να του αποστείλουν, μέχρι σήμερα το απόγευμα, εισηγήσεις με το ενδεχόμενο διαφοροποίησης των υφιστάμενων μέτρων να είναι ορατό.

Article featured image
Article featured image


Η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα στην Κύπρο και η εκτόξευση του ποσοστού θετικότητας στο 10% φαίνεται ότι προκάλεσε ανησυχία με ένα εκ των θεμάτων που εξετάζονται να είναι και η επαναφορά της μάσκας σε συγκεκριμένους χώρους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Φιλελευθέρου, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα επικοινώνησε, μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, ζητώντας να του αποστείλουν μέχρι τις 18:00 σήμερα τις απόψεις και εισηγήσεις τους για την επιδημιολογική κατάσταση που παρουσιάζει τη δεδομένη χρονική στιγμή η Κύπρος.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του «Φ», ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα θέτει -μεταξύ άλλων- το ερώτημα εάν θα ήταν ορθό να επανέλθει το μέτρο της χρήσης μάσκας σε φαρμακεία αλλά και σε εργαζόμενους σε χώρους εστίασης και διασκέδασης.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο του ΣΙΓΜΑ ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργείου Υγείας Κωνσταντίνος Αθανασίου ανέφερε ότι πράγματι καταγράφεται αύξηση των θετικών περιστατικών κορωνοϊού, τονίζοντας ωστόσο ότι περιμένουν να εξετάσουν και τα αποτελέσματα που θα αποστείλει σήμερα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης. Αναλόγως και αυτών, θα πράξουν τα δέοντα.

«Περιμένουμε σήμερα να δούμε τα αποτελέσματα που θα αποστείλει η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης τόσο στα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής όσο και στις υπηρεσίες του Υπουργείου, για να αξιολογήσουμε την επιδημιολογική εικόνα περαιτέρω».

Συνέχισε λέγοντας: «Αυτήν τη στιγμή δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των μέτρων. Αυτό που προέχει τώρα και που έχει ζητήσει, από χθες, ο Υπουργός Υγείας από τα Μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής είναι, μέχρι σήμερα το απόγευμα, να αξιολογήσουν την κατάσταση και να αποστείλουν οποιεσδήποτε εισηγήσεις για διαχείριση αυτής της επιδείνωσης της επιδημιολογικής εικόνας.

Άρα αν υπάρξουν σήμερα εισηγήσεις και γίνει μια συζήτηση γύρω από αυτές τις εισηγήσεις, ενδεχομένως να υπάρξουν διαφοροποιήσεις εντός της εβδομάδας».

Εξήγησε ότι αυτό που τονίζουν συνεχώς είναι η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας ούτως ώστε να μπορεί να αντιμετωπιστεί η οποιαδήποτε αύξηση χωρίς μέτρα. «Χρειάζεται από όλους μας να δείξουμε ατομική ευθύνη. Αν δούμε, όμως, ότι υπάρχουν προβλήματα, για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, θα πρέπει να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα για να μην επιτρέψουμε οποιοδήποτε πισωγύρισμα».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ