Πρόβλεψη επιστήμονα από το 1960 δίνει ακριβή ημερομηνία για τη «συντέλεια του κόσμου»

Δεδομένα του ΟΗΕ όμως, έρχονται για να μάς καθησυχάσουν.

Article featured image
Article featured image


Πέρασαν μόλις 10 χρόνια από τις δυσοίωνες προβλέψεις που προέβλεπαν πως η συντέλεια του κόσμου θα συνέβαινε το 2012 και από τότε έχουμε ακούσει ανάλογες υποθέσεις αρκετές φορές.

Πώς μπορεί κανείς να ξεχάσει τον φόβο των ανθρώπων όταν μπήκαμε στο millenium ή το 2012, όταν το ημερολόγιο των Μάγια έληξε και όλοι υπέθεσαν ότι αυτό ήταν το τέλος της ζωής όπως την ξέραμε. Άλλοι μάλιστα υποστήριζαν πως η πρόβλεψη του 2012 ήταν λανθασμένη και ότι το πραγματικό τέλος του κόσμου ήταν το 2021 και, για να είμαστε δίκαιοι, κάποια στιγμή μπορούσαμε όλοι να αισθανθούμε πως αυτό ήταν σχεδόν πιθανό.

Παρόλο που καμία από αυτές τις προβλέψεις δεν έγιναν πραγματικότητα, μια «πρόβλεψη-μελέτη» η οποία είχε γίνει αρκετές δεκαετίες πριν, ήρθε «στο φως» και δίνει μια νέα ημερομηνία για το τέλος του κόσμου, η οποία δεν απέχει και πολύ από το σήμερα.

Σύμφωνα με τον επιστήμονα Heinz von Foerster η «νέα» ημερομηνία είναι η Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου, 2026.

Ο φυσικός, φιλόσοφος και ερευνητής από τη Βιέννη, που πέρασε μεγάλο μέρος της καριέρας του ως ενήλικος εργαζόμενος στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις πρότεινε το 1960 ότι ο κόσμος θα τελείωνε λόγω υπερπληθυσμού το 2026, χρησιμοποιώντας έναν μαθηματικό τύπο για τον υπολογισμό της ημερομηνίας.

Όπως αναφέρει το LadBible, o Foerster έγραψε στη μελέτη του ότι: «Τα δισέγγονά μας δεν θα πεθάνουν από την πείνα αλλά θα στριμωχτούν μέχρι θανάτου».

Στη μελέτη, ο Foerster λέει επίσης για τον Νοέμβριο του 2026: «Αυτήν την ημερομηνία ο ανθρώπινος πληθυσμός θα πλησιάσει το άπειρο εάν αυξηθεί όπως αυξάνεται τις τελευταίες δύο χιλιετίες».




Η πρόβλεψη του ΟΗΕ για τον πληθυσμό τα επόμενα χρόνια

Ωστόσο, μια πρόβλεψη του ΟΗΕ μπορεί να μάς καθησυχάσει καθώς προβλέπει πως όχι μόνο δεν θα πλησιάσουμε το άπειρο αλλά συγκεκριμένα «Ο παγκόσμιος πληθυσμός προβλέπεται να φτάσει τα 8,5 δισεκατομμύρια το 2030 και να αυξηθεί περαιτέρω στα 9,7 δισεκατομμύρια το 2050 και 11,2 δισεκατομμύρια μέχρι το 2100».

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο ο Foerster όσο και οι προβλέψεις του ΟΗΕ για τον πληθυσμό υπόκεινται σε αλλαγές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ