Ο πιο όμορφος «επίλογος» των γιορτών, ίσως, γράφτηκε στο Βουνί

Το γραφικό Βουνί, στην επαρχία Λεμεσού, αποχαιρέτησε τη γιορτινή περίοδο με έναν ξεχωριστό τρόπο.

Article featured image
Article featured image

Από τη Θέκλα Γεωργίου


Τα λιθόστρωτα και στενά δρομάκια του χωριού είχαν γεμίσει με παιδικές φωνές και γέλια μικρών και μεγάλων, ενώ στις παραδοσιακές ταβέρνες, καθώς και στα μικρά καφενεία της περιοχής γινόταν το αδιαχώρητο. Αυτό ήταν το σκηνικό που επικράτησε την περασμένη Κυριακή (08/01/23) στο Βουνί στην επαρχία Λεμεσού, το οποίο είχε την τιμητική του.

Κυριακή1.jpeg

Κυριακή6.jpeg

Κυριακή5.jpeg



Η επίσκεψη του Άγιου Βασίλη στο χωριό προσέλκυσε το ενδιαφέρον αρκετών συμπολιτών μας, οι οποίοι επέλεξαν να βρεθούν στο Βουνί και να συμμετάσχουν στην όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσε το Κοινοτικό Συμβούλιο, ο Σύνδεσμος Αποδήμων και ο Γυναικείος Όμιλος Βουνιού σε συνεργασία με την Κοινοτική Αστυνόμευση της Πάχνας, για να αποχαιρετήσουν τη γιορτινή περίοδο με τον πιο όμορφο και ξεχωριστό τρόπο.

Ο Άγιος Βασίλης λοιπόν, έκανε την τελευταία του στάση για φέτος στο Βουνί, όπου κατέφθασε με την άμαξα και τα άλογά του γύρω στις 11:00 το πρωί για να μοιράσει δώρα και μπόλικα χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε επίδειξη και αγώνας τοξοβολίας.

Κυριακή4.jpeg



Ο κόσμος που επισκέφτηκε το Βουνί την περασμένη Κυριακή είχε την ευκαιρία να απολαύσει για λίγο ακόμα τον υπέρλαμπρο χριστουγεννιάτικο του διάκοσμο, αφού λίγες ημέρες αργότερα το χωριό έβγαλε τα γιορτινά του για να τα ξανά φορέσει τα επόμενα Χριστούγεννα.

Σ’ αυτό το ζεστό και όμορφο σκηνικό, στα γραφικά δρομάκια του χωριού, ανάμεσα στα παραδοσιακά σπίτια με τις ξύλινες πόρτες γράφτηκε λοιπόν, ίσως, ο πιο όμορφος επίλογος της φετινής εορταστικής περιόδου.

βουνί10.jpeg

βουνί16.jpeg

βουνί13.jpeg



Να σημειώσουμε ότι το Βουνί δεν βρισκόταν στη λίστα με τα χριστουγεννιάτικα χωριά του Υφυπουργείου Τουρισμού, ωστόσο είχε βάλει και αυτό τα γιορτινά του προσελκύοντας μεγάλο αριθμό ντόπιων και τουριστών όλο το προηγούμενο διάστημα. Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός του χωριού ήταν μία πρωτοβουλία του κοινοτικού συμβουλίου της περιοχής, με τον στολισμό να γίνεται κάθε χρόνο ακόμα πιο εντυπωσιακός και ευφάνταστος.

«Κάθε χρόνο γινόμαστε καλύτεροι, προσπαθούμε συνέχεια να εμπλουτιζόμαστε και να παίρνουμε ιδέες από άλλες χώρες», μάς είπε ο κοινοτάρχης του χωριού, κ. Ματθαίος Πρωτοπαπάς.

βουνί4.jpeg

βουνί9.jpeg



Ο κ. Πρωτοπαπάς εξέφρασε παράλληλα, την ικανοποίησή του για την κίνηση που καταγράφηκε το προηγούμενο διάστημα στο Βουνί, ενώ την ίδια ώρα κάλεσε τον κόσμο να επισκέπτεται την ύπαιθρο και ειδικά τα ορεινά χωριά της Κύπρου όλο τον χρόνο, αφού όπως ανέφερε, πρόκειται για περιοχές που έχουν να προσφέρουν πολλές όμορφες εμπειρίες στους επισκέπτες τους.

Κλείνοντας, ανέφερε ότι το Βουνί επιφυλάσσεται για πολλές νέες εκπλήξεις μέσα στο επόμενο διάστημα, με το Κοινοτικό Συμβούλιο να σηκώνει ήδη μανίκια για την Τσικνοπέμπτη, ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί street party, για το Πάσχα, καθώς και για την Πρωτομαγιά.

βουνί19.jpeg

βουνί1.jpeg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ