Το «Netflix διόρθωσε τα λάθη σου» τρεντάρει στο Twitter και (μάλλον) έχει δίκιο

Οι συνεχόμενες ακυρώσεις σειρών άρχισαν να προκαλούν αντιδράσεις από τους συνδρομητές.

Article featured image
Article featured image


Το Netflix ακύρωσε πολλές καλές (και μη) εκπομπές το 2022, συμπεριλαμβανομένων των «Warrior Nun», «Fate: The Winx Saga», «The Midnight Club», «Resident Evil», «First Kill», «The Imperfects» και άλλων. Οι περισσότερες είχαν ακυρωθεί μόνο λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία, χωρίς να δίνουν στο κοινό την ευκαιρία να παρακολουθήσει και να του αρέσει η πλοκή ή οι χαρακτήρες.



Εν τω μεταξύ, άλλες εκπομπές που συνεχίζουν να «ανάβουν το πράσινο φως» για περισσότερες σεζόν περιλαμβάνουν το «Emily in Paris», το «Elite», το «Locke And Key» και άλλα ριάλιτι. Οι θαυμαστές έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για την πλατφόρμα streaming εδώ και μήνες, αλλά οι πρόσφατες ακυρώσεις σειρών τούς δυσαρέστησαν ιδιαίτερα.



Αφορμώμενο από τις προαναφερθείσες ακυρώσεις, το κοινό του Netflix έσπευσε στο Twitter και έφερε στην κορυφή των τρεντς το «NETFLIX CORRECT YOUR MISTAKE (Netflix διόρθωσε τα λάθη σου)» και άλλα σχετικά hashtags. Οι αναρτήσεις συνοδεύονται από εικόνες από ακυρωμένες σειρές, εξέφραση θυμού προς την πλατφόρμα streaming και ευχές να επανέλθουν τα αγαπημένα τους σόου.

Παράλληλα, το #SaveWarriorNun τρεντάρει επίσης στο Twitter, με τους φαν της ακυρωμένης σειράς, να «δίνουν μάχη» για την επιστροφή της στην πλατφόρμα streaming.



Βασισμένη στον χαρακτήρα κόμικ «Warrior Nun Areala», η δραματική σειρά φαντασίας του Simon Barry κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο Netflix το 2020. Η σειρά, στην οποία πρωταγωνιστεί η Alba Baptista, απέσπασε κυρίως θετικές κριτικές από τους κριτικούς και εξαιρετικές κριτικές από το κοινό και η 2η σεζόν κατέληξε να φτάσει στο streaming τον Νοέμβριο. Όμως, και παρά την παθιασμένη βάση των θαυμαστών της Warrior Nun, το Netflix ακύρωσε τη σειρά τον Δεκέμβριο, οδηγώντας σε μια εκστρατεία εκνευρισμένων τηλεθεατών στα social media και υπό το hashtag #SaveWarriorNun, η οποία μέχρι στιγμής δεν είχε επιτυχία. Μετά την ακύρωση, ο Barry επιβεβαίωσε ότι θα προσπαθήσει να αναβιώσει τη σειρά σε άλλο δίκτυο ή υπηρεσία streaming.

Την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, το Netflix είχε ακυρώσει επίσης την πρώτη του σειρά για το 2023, το «1899», που έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Νοέμβριο.

Το πολλά υποσχόμενο «1899» έκανε πρεμιέρα στα τέλη Νοεμβρίου και ακυρώθηκε την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, με σχεδόν καθόλου χρόνο για τους συνδρομητές να το παρακολουθήσουν. Δεδομένου ότι η επίσημη ανακοίνωση έγινε τον Ιανουάριο, η επιβεβαίωση μπορεί να έφτασε στα κεντρικά τον Δεκέμβριο, πράγμα που σημαίνει ότι ακυρώθηκε λιγότερο από 30-60 ημέρες μετά την κυκλοφορία του. Με το τέλος του χρόνου να πλησιάζει, πολλοί επικεντρώθηκαν σε πιο διασκεδαστικές και κωμικές εκπομπές και σε «ταινίες άνεσης» κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.



Πρόσφατα το Netflix δέχτηκε αντιδράσεις επίσης για την προσπάθεια εισαγωγής ενός σχεδίου που βασίζεται σε διαφημίσεις και περιορισμού της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης. Ο «γίγαντας» του streaming εδώ και χρόνια είπε πως η κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης ήταν ένας λόγος για την απώλεια εσόδων και ότι δεν είναι σε θέση να υποστηρίξει άλλα καλά έργα.



Εν τω μεταξύ, με όλο και περισσότερο περιεχόμενο να κυκλοφορεί κάθε εβδομάδα σε πολλές πλατφόρμες, δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί εάν μια εκπομπή ή μια ταινία θα βγει ή θα αποτύχει σε δύο μόνο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία της.

Πολλοί ισχυρίστηκαν ότι είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τη συνδρομή τους στο Netflix καθώς η πλατφόρμα συνεχίζει να ακυρώνει όλο και περισσότερες αγαπημένες εκπομπές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ