Παράτολμοι τουρίστες επισκέπτονται την «πισίνα του διαβόλου», ύψους 109 μέτρων

Αποτελεί παγκόσμιο τουριστικό προορισμό.

Article featured image
Article featured image


Βίντεο στο οποίο φαίνεται μία 25χρονη φοιτήτρια από την Πενσυλβάνια των ΗΠΑ να ποζάρει στο χείλος των καταρρακτών Βικτώρια στην Αφρική, κάνει τον γύρο του διαδικτύου 2 χρόνια μετά τη δημοσίευσή του, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Οι καταρράκτες Βικτώρια θεωρούνται από τους μεγαλύτερους του κόσμου και στην κορυφή τους, σε ύψος 109 μέτρων, βρίσκεται η «πισίνα του Διαβόλου», στην οποία πόζαρε η 25χρονη Amairis Rose.




Αρκετοί χρήστες του Instagram την είχαν κατηγορήσει ότι βάζει σε κίνδυνο τη ζωή της «για να αποκτήσει περισσότερους followers», ενώ τόνισαν ότι προτρέπει εμμέσως και άλλα άτομα να κάνουν το ίδιο, καλώντας τη «να ωριμάσει».



Η ίδια δήλωσε ότι ήταν μια «απίστευτα απελευθερωτική εμπειρία» και επεσήμανε ότι όλα έγιναν με ασφαλή τρόπο, «ειδάλλως δεν θα διακινδύνευε τη ζωή της για μερικές φωτογραφίες».



Η «Πισίνα του Διαβόλου», στην κορυφή των καταρρακτών Βικτώρια, αποτελεί παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και οι άνθρωποι μπορούν να εισέλθουν σε συνθήκες χαμηλής στάθμης του νερού καθώς ο βράχος στην άκρη του καταρράκτη, που προεξέχει προς τα πάνω, χρησιμοποιείται για να μην τους παρασύρει το νερό, σύμωνα με το metro.co.uk.

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, προστασία παρέχουν επίσης διασώστες, οι οποίο φροντίζουν να μεταφέρουν τους τουρίστες «στο χείλος» των καταρρακτών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ