Αυτός είναι ο Spike, ο γηραιότερος σκύλος του κόσμου

Ένα ημίαιμο τσιουάουα από το Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών είναι και επίσημα ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο κατά το ρεκόρ Γκίνες.

Article featured image
Article featured image

Ο Spike, ένα ημίαιμο τσιουάουα από το Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών είναι και επίσημα ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο κατά το ρεκόρ Γκίνες.

Γεννημένος τον Νοέμβριο του 1999, ο Spike μπορούσε να "καυχιέται" πως είναι ο γηραιότερος σκύλος του κόσμου ήδη από τις 7 Δεκεμβρίου 2022, καθώς σύμφωνα με το πιστοποιητικό του, αποδεικνύεται πως ήταν τότε "τουλάχιστον 23 ετών και 7 ημερών" κατά την ημερομηνία της επαλήθευσης στο χωριό Κάμντεν.

Η ιδιοκτήτρια του Spike, Rita Kimball, τον έχει για σχεδόν 14 χρόνια, αφού τον βρήκε εγκαταλελειμμένο στο πάρκινγκ ενός παντοπωλείου το 2009, εξήγησε το Γκίνες σε δήλωση που εστάλη στο CNN την Παρασκευή.

"Του είχαν ξυρίσει την πλάτη, είχε κηλίδες αίματος γύρω από τον λαιμό του από αλυσίδα ή σχοινί και φαινόταν αρκετά ταλαιπωρημένος", είπε η ιδιοκτήτρια του σκύλου. Αφού ένας υπάλληλος παντοπωλείου της είπε ότι ο σκύλος ήταν εκεί για τρεις ημέρες, η Kimball πήρε το 10χρονο τότε σκυλάκι στο σπίτι της λέγοντας πως "ο Spike πήδηξε μέσα στο αυτοκίνητο και κάθισε στο κάθισμα, σαν να ήξερε πού πηγαίναμε. Ήταν γραφτό να γίνει".

Όπως είπε η ίδια, εμπνεύστηκε το όνομα του σκύλου της από τον Spike, το μεγαλόσωμο και άγριο σκυλί των κινουμένων σχεδίων "Tom & Jerry" και αν ο δικός της σκύλος υστερούσε σε μέγεθος, είχε τη συμπεριφορά και τη στάση ενός μεγάλου σκύλου.

Η δήλωση του Γκίνες ανέφερε επίσης ότι ο Spike, που ζυγίζει κάτι περισσότερο από 5 κιλά, είχε "επιβιώσει από πολλαπλές επιθέσεις" από άλλα ζώα και "κάθε φορά επιστρέφει πιο δυνατός".

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ