Κατοικίδια ψάρια χρησιμοποίησαν την πιστωτική κάρτα του ιδιοκτήτη τους στο διαδίκτυο

Άλλαξαν το όνομά του και έκαναν διαδικτυακές αγορές.

Article featured image
Article featured image


Ένας Ιάπωνας YouTuber έπεσε θύμα απάτης και ένοχοι ήταν τα κατοικίδια ψάρια του.

Το περιστατικό καταγράφηκε από την κάμερά του κατά τη διάρκεια live streaming στο κανάλι του στο YouTube. Το κανάλι «Mutekimaru» είναι διάσημο για τα κλιπ με ψάρια που παίζουν βιντεοπαιχνίδια στο Nintendo Switch μέσω λογισμικού παρακολούθησης κίνησης, το οποίο μπορεί να παρακολουθεί τα ψάρια καθώς κολυμπούν μέσα από μια δεξαμενή και να χρησιμοποιεί τις πληροφορίες για να εισάγει εντολές στο σύστημα βιντεοπαιχνιδιών με βάση το πού βρίσκονται τα ψάρια τοποθετημένα.

Ωστόσο, τα πράγματα πήγαν στραβά όταν ο Youtuber έφυγε από το σπίτι και άφησε τα ψάρια μόνα τους να παίζουν το καινούργιο παιχνίδι Pokemon. Το παιχνίδι ωστόσο «έπεσε», αλλά η κονσόλα συνέχισε να ακολουθεί τις «εντολές» των ψαριών οι οποίες οδήγησαν στο Nintendo Store, όπου οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν παιχνίδια και άλλο περιεχόμενο.

Τα ψάρια κατάφεραν να κολυμπήσουν με τρόπο ο οποίος τούς επέτρεψε την πρόσβαση στο διαδικτυακό κατάστημα όπου τελικά έκαναν και μια αγορά.

Χρησιμοποιώντας τη χρεωστική κάρτα που είχε αποθηκευμένη στο σύστημα ο YouTuber, τα ψάρια ξόδεψαν 500 γιεν στο Nintendo Store – ποσό που ισοδυναμεί με 3,54 ευρώ-, ενώ εν αγνοία του τα ψάρια εξέθεσαν τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας στο κοινό που παρακολουθούσε το live streaming.

Τα ψάρια άλλαξαν επίσης το όνομα του Youtuber στην κονσόλα, κατέβασαν έναν εξομοιωτή N64 και χρησιμοποίησαν τα ασημί νομίσματα που εξοικονομήθηκαν από αγορές του ιδιοκτήτη μέσω του καταστήματος της Nintendo για να αγοράσουν ένα ψηφιακό avatar από τη Nintendo Switch Online, σύμφωνα με την Kotaku.

Αφού ο Mutekimaru ανακάλυψε το περιστατικό, επικοινώνησε με τη Nintendo, εξήγησε την κατάσταση και ζήτησε επιστροφή χρημάτων, η οποία τελικά χορηγήθηκε από την εταιρεία.

Μια ομάδα ψαριών του Mutekimaru κατάφερε το 2020 να ολοκληρώσει με επιτυχία ένα άλλο παιχνίδι Pokemon, μέσα σε περίπου 3 χιλ. ώρες.



Με πληροφορίες από People

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ