«Απογοητευμένη» η εικαστικός του αγάλματος που κλάπηκε στην Πάφο

«Το κορίτσι με το χούλα χουπ» έχει βάρος 70 κιλά και η αξία του ανέρχεται στις 10.000 ευρώ.

Article featured image
Article featured image


Άγνωστα πρόσωπα απέσπασαν το μπρούτζινο άγαλμα «Το κορίτσι με το χούλα χουπ» της εικαστικού Γιώτας Ιωαννίδου, που είχε τοποθετηθεί στην τοποθεσία Χάνι του Ιμπραήμ, στην Πάφο. Το γλυπτό είναι βάρους 70 κιλών και η αξία του ανέρχεται στις 10.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Πάφου από τον Δήμο Πάφου ότι υπάλληλος του Δήμου επισκέφτηκε το Σάββατο στην τοποθεσία Χάνι του Ιμπραήμ έπειτα από ενημέρωση καταστηματαρχών της περιοχής και διαπίστωσε ότι το μπρούτζινο γλυπτό που βρισκόταν εκεί είχε κλαπεί.

Μέλη του ΤΑΕ Πάφου μετέβησαν στη σκηνή και συνέλλεξαν τεκμήρια με σκοπό τον εντοπισμό των δραστών. Η Αστυνομία επίσης ξεκίνησε εξετάσεις των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης που διαθέτουν διάφορα υποστατικά στην περιοχή και που μπορεί να έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών.Η εικαστικός Γιώτα Ιωαννίδου σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ εξέφρασε την απογοήτευσή της για το περιστατικό. Είναι πραγματικά μεγάλο κρίμα, είπε, προσθέτοντας πως δεν μπορεί να αντιληφθεί πώς σκέπτονται κάποιοι που κατέστρεψαν ένα έργο τέχνης που κοσμούσε στην Πάφο.

Εξάλλου σε ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, ανέφερε πως είναι «κρίμα να εργαζόμαστε για να δώσουμε κάτι όμορφο στην κοινωνία μας και κάποιοι να τα καταστρέφουν». Πρόσθεσε ωστόσο πως το μπρούντζινο γλυπτό θα ξαναδημιουργηθεί πολύ σύντομα. «Συγκεκριμένος πολίτης αναλαμβάνει όλα τα έξοδα για την κατασκευή ξανά του μπρούντζινου αγάλματος», κατέληξε.


Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ