Αυτό είναι το τρέιλερ της πρώτης ταινίας με σκηνές που γυρίστηκαν στο διάστημα

Πότε θα κυκλοφορήσει.

Article featured image
Article featured image


Η ρωσική ταινία «The Challenge» θα κυκλοφορήσει πριν από το χολιγουντιανό πρότζεκτ, στο οποίο θα συμμετέχει ο πρωταγωνιστής του «Mission Impossible» Τομ Κρουζ, μία συνεργασία με τη NASA και τη SpaceX του Έλον Μασκ.

Η πρωταγωνίστρια Yulia Peresild επιλέχθηκε μεταξύ 3.000 υποψηφίων για τον ρόλο και ο Ρώσος σκηνοθέτης Klim Shipenko γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που σκηνοθετεί στο διάστημα, καθώς γυρίσματα της ταινίας έγιναν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η ταινία ανακοινώθηκε τέσσερις μήνες μετά το μεγαλεπίβολο σχέδιο του Τομ Κρουζ το 2020 να γυρίσει ταινία στο διάστημα.

Η Yulia Peresild έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) με τον σκηνοθέτη Slim Shipenko στις 4 Οκτωβρίου και ξεκίνησαν μαζί μια 12ήμερη αποστολή.

Οι δυο τους απογειώθηκαν από το ρωσικό κοσμοδρόμιο Baikonur στο Καζακστάν.

Η υπόθεση της ταινίας επικεντρώνεται σε μια γυναίκα χειρουργό που στέλνεται στο ISS για να σώσει έναν κοσμοναύτη.



Ρόλους στην ταινία έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες και τρεις Ρώσοι κοσμοναύτες που ήταν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Στην ταινία θα υπάρχουν μόνο περίπου 30-40 λεπτά πραγματικών διαστημικών πλάνων ενώ τα υπόλοιπα γυρίστηκαν στη Γη, σε στούντιο και σε πραγματικές τοποθεσίες, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Yulia Peresild, Miloš Biković, Vladimir Mashkov, Alyona Mordovina, Tatyana Dogileva και Sergey Burunov.

Από την άλλη ο Τομ Κρουζ ήλπιζε να γίνει «ο πρώτος πολίτης που θα έκανε διαστημικό περίπατο» έξω από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αλλά οι ημερομηνίες κυκλοφορίας για τη δική του ταινία, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει προϋπολογισμό 200 εκατομμύρια δολάρια, δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

H ταινία κάνει πρεμιέρα στη Ρωσία στις 23 Απριλίου του 2023.


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ