«Baby Boom» στη Σιτσουάν, τα ζευγάρια θα μπορούν πλέον να κάνουν όσα παιδιά θέλουν

Η νέα πολιτική επιτρέπει και σε άγαμους να αποκτήσουν παιδιά.

Article featured image
Article featured image


Να κάνουν όσα παιδιά επιθυμούν θα μπορούν τα ζευγάρια στην επαρχία Σιτσουάν της Κίνας, ενώ η χώρα προσπαθεί να ελέγξει τη μείωση του πληθυσμού της.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της αλλαγής πολιτικής στην Σιτσουάν, οι άγαμοι θα μπορούν πλέον να αποκτήσουν παιδιά. Μέχρι πρότινος απαγορευόταν στις ανύπαντρες μητέρες να δηλώσουν τη γέννηση ενός παιδιού.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έχει θέσει ως προτεραιότητα την αύξηση των γεννήσεων. Η κυβέρνηση προσφέρει φορολογικές ελαφρύνσεις και καλύτερη υγειονομική περίθαλψη των μητέρων για να αντιστρέψει ή να επιβραδύνει την πτώση των ποσοστών.

Ήταν το 2016, όταν η Κίνα κατήργησε την αμφιλεγόμενη πολιτική του ενός παιδιού, η οποία θεσπίστηκε το 1979. Στις οικογένειες που παραβίαζαν τους κανόνες επιβάλλονταν πρόστιμα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, έχαναν ακόμη και τις θέσεις εργασίας τους.

Οι αλλαγές, που ξεκίνησαν το 2016, δεν αντέστρεψαν το κλίμα και δεν κατάφεραν να σταματήσουν τη μείωση του ποσοστού των γεννήσεων. Για πρώτη φορά πέρυσι, οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις.



Με πληροφορίες από lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ