«Είναι αναπόφευκτο» οι τίτλοι των βραβείων Όσκαρ να γίνουν ουδέτεροι προς το φύλο

Ο κόσμος της τηλεόρασης και του κινηματογράφου υστερεί σε αυτό το θέμα, σε σύγκριση με τους οργανισμούς βραβείων μουσικής.

Article featured image
Article featured image


Ο Σαμ Μέντες συζήτησε για το θέμα των ουδέτερων ως προς το φύλο κινηματογραφικών βραβείων, τονίζοντας ότι πιστεύει πως είναι «αναπόφευκτο» τα Όσκαρ να οδηγηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο BBC, ο σκηνοθέτης της ταινίας «Empire of Light» ρωτήθηκε για το αίτημα τ@ ηθοποιού Έμμα Κόριν να μην υπάρχουν κατηγορίες βραβείων, με βάση το φύλο.

«Συμφωνώ με αυτό, ναι, και νομίζω ότι μπορεί να είναι αναπόφευκτο στο τέλος», είπε o Άγγλος σκηνοθέτης. «Νομίζω ότι σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται και νομίζω ότι είναι απολύτως λογικό. Η αλήθεια είναι ότι τα βραβεία είναι τηλεοπτικό σόου. Ξέρετε, τα βραβεία υπάρχουν για την προώθηση ταινιών», πρόσθεσε.

«Αν μία ταινία κερδίσει ένα βραβείο, είναι πιο πιθανό να πάω να τη δω», ανέφερε ο Σαμ Μέντες διευκρινίζοντας ότι οι βραβεύσεις δεν αφορούν την τέχνη, αλλά συνδέονται με την πώληση ταινιών.

sam-mendes_city.png
Ο Σαμ Μέντες



Ο Σαμ Μέντες κέρδισε Όσκαρ για τη σκηνοθεσία της ταινίας «American Beauty» το 1999. Ήταν, επίσης, υποψήφιος σε διάφορες κατηγορίες για Όσκαρ για την πολεμική ταινία του 2019 «1917».

Σε δήλώσεις τ@ στο BBC News, «η Νταϊάνα του "The Crown"», που προσδιορίζεται ως non binary και χρησιμοποιεί τις αντωνυμίες αυτοί/εκείνοι, είπε ότι «ήλπιζε σε ένα μέλλον» όπου τα βραβεία ουδέτερου φύλου έχουν θέση.

emma-corrin_city.png
Φωτογραφία τ@ Έμα Κόρριν στον ρόλο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, στη σειρά «The Crown»



«Δεν νομίζω ότι οι κατηγορίες είναι αρκετά περιεκτικές αυτήν τη στιγμή», συνέχισε. «Είναι δύσκολο για μένα να προσπαθώ να δικαιολογήσω στο μυαλό μου ότι είμαι non binary και ότι είμαι υποψήφι@ στην κατηγορία των γυναικών. Πρέπει όντως να το διευκρινίζουμε αν κάποιο άτομο είναι υποψήφιο για γυναικείο ή ανδρικό ρόλο;»

Ο κόσμος της τηλεόρασης και του κινηματογράφου υστερεί σε αυτό το θέμα, σε σύγκριση με τους οργανισμούς βραβείων μουσικής – τα Brit, τα Grammys και τα VMA έχουν απορρίψει όλες τις κατηγορίες με βάση το φύλο.

Τα Brits έκαναν την κίνηση πέρυσι, αφού ζητήθηκε από καλλιτέχνες όπως ο Sam Smith και ο Will Young, οι οποίοι επίσης υποστήριξαν ότι οι κατηγορίες με βάση το φύλο αποκλείουν τους non-binary μουσικούς.


Με πληροφορίες από independent

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ