Πέθανε ο Bobi, ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο

Ήταν επίσης ο γηραιότερος σκύλος που έχει καταγραφεί ποτέ.

Article featured image
Article featured image


Ο γηραιότερος σκύλος του κόσμου πέθανε μόλις πέντε μήνες μετά τον εορτασμό των 31ων γενεθλίων του.

Μια φωτογραφία του Bobi αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μαζί με το μήνυμα: «Αναπαύσου εν ειρήνη φίλε. Είμαι ευγνώμον που είχα το προνόμιο να σε γνωρίσω, τον γηραιότερο σκύλο στον κόσμο. Τι καταπληκτική ζωή που είχες».

Στον Bobi απονεμήθηκε ο τίτλος του παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες για τον γηραιότερο σκύλο στον κόσμο τον Φεβρουάριο, αντικαθιστώντας ένα τσιουάουα που ζούσε στο Οχάιο των ΗΠΑ.

Ο Bobi, ένας καθαρόαιμος Rafeiro do Alentejo - μια πορτογαλική ράτσα σκύλου φύλαξης ζώων - καταγράφηκε από τα ρεκόρ Γκίνες επίσης ως ο γηραιότερος σκύλος που έζησε ποτέ. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ένας αυστραλιανός σκύλος που πέθανε το 1939 σε ηλικία 29 ετών και πέντε μηνών.

pethane-o-bobi-gireoteros-skilos-ever-2_city.png



Οι σκύλοι συνήθως ζουν μόνο 10 έως 13 ανθρώπινα χρόνια.

Η ηλικία του Bobi επαληθεύτηκε από τον κτηνίατρό του και από μια βάση δεδομένων για κατοικίδια ζώα που έχει εγκριθεί από την πορτογαλική κυβέρνηση.

Η οικογένεια του Μπόμπι είχε διοργανώσει ένα πάρτι γενεθλίων στις 11 Μαΐου, στο σπίτι τους στο Conqueiros, ένα αγροτικό χωριό στη νότια Πορτογαλία

Ο Leonel Costa, που σήμερα είναι 38 ετών, ήταν μόλις οκτώ ετών όταν γεννήθηκε το αγαπημένο του κατοικίδιο.

Όταν ο Bobi έκλεισε τα 31 του χρόνια, ο Leonel είχε πει: «Είναι ένας πολεμιστής όλα αυτά τα χρόνια, μόνο ο ίδιος ξέρει πώς άντεξε, δεν πρέπει να είναι εύκολο γιατί ο μέσος όρος ζωής του σκύλου δεν είναι τόσο μεγάλος και μόνο αν μιλούσε ο ίδιος θα μπορούσε να εξηγήσει αυτή την επιτυχία».

pethane-o-bobi-gireoteros-skilos-ever-3_city.png



Ο Bobi, ο οποίος φέρεται να επέζησε από την ευθανασία που ήθελε να του κάνει ο μπαμπάς του Leonel μαζί με τα δύο αδέρφια του λίγο μετά τη γέννησή του επειδή δραπέτευσε. Δεν ήταν ποτέ αλυσοδεμένος ή δεμένος με λουρί.

Η μεγάλη του ηλικία συνδέεται επίσης με τα γονίδιά του. Η μητέρα του Bobi, η Gira, έζησε μέχρι την ηλικία των 18 ετών και ένας άλλος από τους σκύλους της οικογένειας, ο Chicote, έφτασε μέχρι την ηλικία των 22 ετών.

Ο Costa απέδωσε τη μακροζωία του σκύλου του εν μέρει στο «ήρεμο, γαλήνιο περιβάλλον» όπου ζούσε.


Με πληροφορίες από dailymail

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ