Μην σε ξεγελά ο καθαρός ουρανός, το σ/κ όλα θα αλλάξουν

Η σκόνη θα υποχωρήσει και ο χειμώνας θα γίνει λίγο πιο αισθητός.

Article featured image
Article featured image


Ασθενής υψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή μας.

Σήμερα Παρασκευή, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι/απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν σε βορειοανατολικούς έως νοτιοανατολικούς, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 23 έως 25 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Απόψε
, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, για να καταστεί κατά το δεύτερο μισό της νύχτας μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 13 έως 15 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Αύριο Σάββατο
, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις, χωρίς να αποκλείονται κατά το πρώτο μισό της ημέρας να παρατηρηθούν τοπικά λίγες σταγόνες λάσπης ή ελαφριές λασποβροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν σε νότιους έως νοτιοανατολικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ και τοπικά το απόγευμα στα δυτικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 22 έως 24 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Αύριο το βράδυ,
θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις οι οποίες αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως κατά το δεύτερο μισό της νύχτας. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από χαλάζι και ριπαίους ανέμους. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως νοτιοανατολικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα παράλια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 14 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 17 έως 19 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή,
ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, χωρίς να αποκλείονται μεμονωμένες βροχές κυρίως στο δυτικό 1/2 του νησιού. Προοδευτικά το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά από τα δυτικά. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αρχικά σκόνη, η οποία θα υποχωρήσει σύντομα κατά το δεύτερο μισό της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα παράλια έως 5 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν το απόγευμα τα 7 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών τα 8 μποφόρ. Προοδευτικά, οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικοί της ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 22 έως 25 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή το βράδυ
, αναμένονται αρχικά ακόμα λίγες βροχές στα ανατολικότερα τμήματα του νησιού ενώ σύντομα, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται μεμονωμένη βροχή στα δυτικά τμήματα του νησιού. Εάν παρατηρηθούν φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα είναι υπό την μορφή χιονιού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ και τοπικά έως 5 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν εντάσεως 4-5 και τοπικά έως 6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ και παροδικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -1 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα όπου θα σχηματιστεί παγετός.


Πηγή: Kitasweather

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ