Η 79χρονη «μαμά» των ταξιδιωτών που έχει επισκεφθεί 193 χώρες τα τελευταία 50 χρόνια

Πώς ξεκίνησε τα ταξίδια και τι απαντά στην ερώτηση για το ποια είναι η αγαπημένη της χώρα.

Article featured image
Article featured image


Μια 79χρονη γυναίκα έχει ταξιδέψει σε 193 χώρες τα τελευταία πενήντα χρόνια, σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμους δηλαδή. Ήταν πάντα το όνειρό της να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και φρόντισε να το πετύχει, με τη Σερβία να ήταν ο τελευταίος της προορισμός.



Αυτό που είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ο τίτλος που της έδωσαν οι λάτρεις των ταξιδιών. Σε μια συνέντευξη στο NBC 6, είπε: «Με λένε μαμά γιατί είμαι η μεγαλύτερη και είναι νέοι».



Η Luisa Yu γεννήθηκε στις Φιλιππίνες και έφτασε στο Σεντ Λούις ως φοιτήτρια ανταλλαγής. Αποφάσισε να μετακομίσει στο Μαϊάμι, αναζητώντας πιο ζεστό καιρό.



«Χρειάστηκαν δύο λεωφορεία και τρεις μέρες. Κατέληξα να ζω εδώ για περισσότερα από 50 χρόνια και το λατρεύω. Αγαπώ ακόμα το Μαϊάμι».

Η αγάπη της για τα ταξίδια ξεκίνησε στα 20 της, όταν αποφάσισε να εξερευνήσει τη νέα της χώρα.



Όταν η Yu ρωτήθηκε ποια ήταν η αγαπημένη της χώρα, ανέφερε την Ιταλία, τις Φιλιππίνες και την Ταϊλάνδη. «Μη φοβάσαι, απλά πήγαινε. Μην περιμένετε κανέναν, γιατί αν περιμένετε, δεν θα συμβεί ποτέ», συμβούλεψε τη νεολαία.



Πολλοί από τους φίλους που έχει κάνει όλα τα χρόνια ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο την έπεισαν να κάνει τη Σερβία την τελευταία χώρα στη λίστα της γιατί ήθελα να της κάνουν ένα πάρτι. «Όταν βγήκα από το αεροδρόμιο, υπήρχαν άνθρωποι που χειροκροτούσαν και επευφημούσαν», αναφέρει χαρακτηριστικά η 79χρονη.



Η Yu πρόκειται να κλείσει τα 80 σε λίγους μήνες και είναι πολύ χαρούμενη με το πώς έχουν εξελιχθεί τα πράγματα για εκείνη. «Εκπλήρωσα το όνειρό μου. Κατάφερα να αγοράσω ένα σπίτι μόνη μου. Μπόρεσα να ταξιδέψω μόνη μου», είπε.



Και πρόσθεσε: «Είμαι χαρούμενη. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που ήταν τόσο καλοί και ευγενικοί μαζί μου».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ