Ραδιοφωνικός παρουσιαστής δολοφονήθηκε καθώς βρισκόταν «στον αέρα»

Οι Φιλιππίνες είναι πλέον ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη για τους δημοσιογράφους.

Article featured image
Article featured image


Ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη είναι πλέον για τους δημοσιογράφους οι Φιλιππίνες. Ενδεικτικό παράδειγμα αυτού αποτελεί η δολοφονία ενός ραδιοφωνικού παραγωγού, ο οποίος πυροβολήθηκε την ώρα που βρισκόταν στον αέρα, ενώ αρκετοί παρακολουθούσαν σοκαρισμένοι μέσω του Facebook.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της Mirror, ο ραδιοφωνικός παρουσιαστής Juan Jumalon, εκτελέστηκε ζωντανά από έναν ένοπλο που εισήλθε στο στούντιο προσποιούμενος τον ακροατή.


Δύο πυροβολισμοί

Την ώρα που ο ραδιοφωνικός παραγωγός, γνωστός και ως DJ Johnny Walker, έκανε την εκπομπή του, στην πόλη Calamba στην επαρχία Misamis Occidental. ο δράστης τον πυροβόλησε δύο φορές.

Στην συνέχεια, ο δράστης άρπαξε το χρυσό περιδέραιο του θύματος πριν διαφύγει με μοτοσικλέτα μαζί με έναν συνεργό που τον περίμενε έξω. Οι αρχές διεξάγουν έρευνα για να βρουν τον δράστη αλλά και για να διαπιστωθούν τα κίνητρα του δολοφόνου.Τι δείχνει το βίντεο

Βίντεο από την επίθεση δείχνει τον ραδιοφωνικό παραγωγό να σταματά την εκπομπή και να κοιτάζει προς τα πάνω πριν ακουστούν οι δύο πυροβολισμοί. Στην συνέχεια, γέρνει αιμόφυρτος στην καρέκλα του, ενώ η μουσική συνεχίζει να παίζει.

Κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο υπέκυψε στα τραύματα του. Ο δράστης δεν φαίνεται στο livestream του Facebook, αλλά η αστυνομία δήλωσε ότι ελέγχει αν οι κάμερες ασφαλείας που είναι εγκατεστημένες στο σπίτι και στους γείτονές του κατέγραψαν κάτι.Τι ανέφερε ο πρόεδρος της χώρας – Πώς αντέδρασε η Ένωση Δημοσιογράφων

Ο πρόεδρος Ferdinand Marcos Jr. καταδίκασε έντονα το περιστατικό και δήλωσε ότι διέταξε την εθνική αστυνομία να εντοπίσει, να συλλάβει και να διώξει τους δολοφόνους. «Οι επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων δεν θα γίνουν ανεκτές στη δημοκρατία μας και όσοι απειλούν την ελευθερία του Τύπου θα αντιμετωπίσουν τις πλήρεις συνέπειες των πράξεών τους», ανέφερε ο Marcos σε δήλωσή του.

Η Εθνική Ένωση Δημοσιογράφων των Φιλιππίνων ανέφερε ότι ο Jumalon ήταν ο 199ος δημοσιογράφος που δολοφονείται στη χώρα από το 1986, χρονιά που η δημοκρατία επέστρεψε στη χώρα. «Η επίθεση είναι ακόμη πιο καταδικαστέα καθώς συνέβη στο ίδιο το σπίτι του Jumalon, το οποίο χρησιμοποιούσε και ως ραδιοφωνικό σταθμό».


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ