Αυτό είναι μάλλον το πιο άβολο περίπτερο στον κόσμο

Κρέμεται από έναν βράχο, 120 μέτρα πάνω από το έδαφος.

Article featured image
Article featured image


Ένα μικροσκοπικό ξύλινο υπόστεγο πάνω σε έναν απότομο βράχο σε μια γραφική περιοχή της νότιας Κίνας έχει κερδίσει το παρατσούκλι του «πιο άβολου καταστήματος ψιλικών» στη χώρα.

Κρεμασμένο σε υψόμετρο 120 μέτρων πάνω από το έδαφος, το κατάστημα των δύο τετραγωνικών μέτρων αναζωογονεί τους ορειβάτες με ποτά και αναψυκτικά στη γραφική περιοχή Shiniuzhai στην κινεζική επαρχία Χουνάν, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της αγγλικής εκδοχής της China Daily.

Το Shiniuzhai είναι γνωστό για το λοφώδες τοπίο του, το οποίο προσφέρει εκπληκτική θέα και μια σειρά από συναρπαστικές δραστηριότητες στα βουνά. Από το 2015 βρίσκεται εκεί επίσης και η πρώτη γέφυρα με γυάλινο πάτο της Κίνας.

Το όνομα Shiniuzhai – «πέτρινο χωριό βοδιών» στα κινέζικα – εμπνεύστηκε από έναν από τους λόφους, ο οποίος έχει το σχήμα της ράχης ενός βοδιού.

Το περίπτερο βρίσκεται σε μια διαδρομή ανάβασης 800 μέτρων το οποίο είναι ένα μονοπάτι κατά μήκος ενός βουνού που χρησιμοποιεί μεταλλικές άγκυρες και άλλες κατασκευές στις οποίες μπορούν να στερεωθούν οι ορειβάτες καθώς ανεβαίνουν και διασχίζουν δύσκολο έδαφος.



Το κατάστημα έγινε και παλαιότερα viral και επέστρεψε στο προσκήνιο αυτόν τον μήνα μετά από πρόσφατες αναφορές στα κρατικά μέσα ενημέρωσης, που γοήτευσαν τους Κινέζους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Το πιο άβολο ψιλικατζίδικο», είπε μια δημοφιλής στρατιωτική μπλόγκερ, που έχει περισσότερους από 889.400 θαυμαστές, στο κινεζικό κοινωνικό δίκτυο Weibo την περασμένη εβδομάδα.

Το ταξίδι μέχρι την κορυφή διαρκεί περίπου 90 λεπτά για να ολοκληρωθεί και κάθε ορειβάτης μπορεί να πάρει ένα μπουκάλι νερό δωρεάν στο κατάστημα, είπε ο Song Huizhou, γενικός διευθυντής της Shiniuzhai, στην China Daily.



Τα μέλη του προσωπικού είναι υπεύθυνα για τη μεταφορά των προμηθειών στο κατάστημα καθημερινά, πρόσθεσε.

Ένας ανώνυμος υπάλληλος είπε στην Beijing Youth Daily, μια άλλη κρατική εφημερίδα, ότι το προσωπικό μεταφέρει δεκάδες μπουκάλια ποτών στον λόφο στο σακίδιό του κάθε μέρα, το καθένα πωλείται μεταξύ 5 και 7 γιουάν, λιγότερο από 1 δολάριο.



Οι υπάλληλοι μοίρασαν επίσης δωρεάν mooncakes σε μικροσκοπικά κόκκινα κουτιά σε ορειβάτες όταν η χώρα γιόρταζε το φεστιβάλ Mid-Autumn τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφόρησαν στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Χουνάν, μια επαρχία με 64 εκατομμύρια ανθρώπους, φιλοξενεί επίσης το Εθνικό Δασικό Πάρκο Zhangjiajie, το οποίο φημίζεται για τους πανύψηλους καρστικούς σχηματισμούς που μοιάζουν με πυλώνες που πιστεύεται ότι ενέπνευσαν το απόκοσμο τοπίο στην επιτυχία του 2009 του Καναδού σκηνοθέτη Τζέιμς Κάμερον «Avatar».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ