Ο πρόεδρος του Μεξικού ανάρτησε φωτογραφία που (λέει ότι) απεικονίζει ένα ξωτικό των Μάγια

Τα ξωτικά γυρνούν τις νύχτες συντροφιά του.

Article featured image
Article featured image

Ο πρόεδρος του Μεξικού δημοσίευσε το Σάββατο μια αλλόκοτη φωτογραφία από τη ζούγκλα, σχολιάζοντας ότι «φαίνεται να απεικονίζει» ένα πλάσμα της μυθολογικής παράδοσης των Μάγια.

Σύμφωνα με τη New York Post, ο πρόεδρος Andres Manuel Lopez Obrador, ο οποίος είναι γνωστός για την αγάπη του για τις δοξασίες και τις παραδόσεις των αυτοχθόνων πληθυσμών της πατρίδας του, πόσταρε την επίμαχη φωτογραφία στον λογαριασμό του στο Twitter και έγραψε ότι η εικονιζόμενη θολή φιγούρα «φαίνεται να είναι ένα alux», ένα «πνεύμα» της λαϊκής παράδοσης που γέννησε ο αρχαίος πολιτισμός των Μάγια, παρόμοιο με ξωτικό.



Σύμφωνα με τον Andres Manuel Lopez Obrador, η παράξενη φωτογραφία τραβήχτηκε από έναν Μεξικανό μηχανικό που εργαζόταν σε ένα προτζεκτ στη ζούγκλα της χερσονήσου Γιουκατάν, για την κατασκευή μιας τουριστικής σιδηροδρομικής γραμμής.

«Μοιράζομαι μαζί σας δύο φωτογραφίες από την επιτήρηση των έργων της Tren Maya. Η μία τραβήχτηκε πριν από τρεις μέρες από έναν μηχανικό και φαίνεται να δείχνει ένα alux. Την άλλη την τράβηξε ο Diego Prieto και δείχνει ένα υπέροχο γλυπτό της προϊσπανικής περιόδου στο Εκ Μπαλάμ», έγραψε ο Μεξικανός πρόεδρος, σχολιάζοντας τον μυστικισμό που αποπνέουν αυτές οι εικόνες.

Η δεύτερη φωτογραφία της ανάρτησής του δείχνει ένα αρχαίο ανάγλυφο ενός υπερφυσικού πλάσματος.

Αν και δεν είναι σαφές εάν ο Lopez Obrador σοβαρολογούσε κάνοντας το σχόλιο για το «alux», η ανάρτησή του προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και αναδημοσιεύτηκε από πολλά αμερικανικά ΜΜΕ.

Το alux σύμφωνα με την παράδοση των Μάγια είναι ένα μικρό, άτακτο πλάσμα, που ζει σε δάση και χωράφια και κάνει «φάρσες» στους ανθρώπους, για παράδειγμα κρύβοντας τα πράγματά τους. Κάποιοι, αφήνουν μικρές προσφορές για να κατευνάσουν αυτά τα πνεύματα.

ksotikos.png



H φωτογραφία φαίνεται ότι είναι παλιά

Παρότι ο Μεξικανός πρόεδρος ισχυρίζεται ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε την περασμένη εβδομάδα, αυτό μοιάζει απίθανο, αφού ακριβώς η ίδια εικόνα φαίνεται να έχει δημοσιευτεί στο παρελθόν.

Η USA Today ανέφερε ότι η φωτογραφία κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο τον Φεβρουάριο του 2021, όταν ένας άνδρας ισχυρίστηκε ότι είδε το άγνωστο πλάσμα σε ένα πάρκο στο Μάντσεστερ της Αγγλίας και την επόμενη μέρα, πολλά μεξικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν στην ίδια φιγούρα, περιγράφοντάς την ως «μάγισσα» στο Νουέβο Λεόν στο βορειοανατολικό Μεξικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ