Οι 10 πιο φιλόξενες περιοχές στον κόσμο, σύμφωνα με την Booking

Μία από αυτές βρίσκεται στην Ελλάδα.

Article featured image
Article featured image

Τα φετινά Βραβεία Traveler Review της Booking.com περιελάμβαναν μια λίστα με τα πιο φιλόξενα μέρη στον κόσμο για το 2023. Για την κατάταξη των περιοχών, η Booking.com χρησιμοποίησε πάνω από 240 εκατομμύρια επαληθευμένες κριτικές πελατών από τον ιστότοπό της. Οι προορισμοί επιλέχθηκαν με βάση παράγοντες όπως ο αριθμός των θετικών κριτικών για τη φιλοξενία, αλλά και τη διαθεσιμότητα ενοικιαζόμενων ακινήτων και ξενοδοχείων στην περιοχή.

Τα πιο φιλόξενα μέρη φέτος στον κόσμο εκτείνονται σε πέντε ηπείρους, με τις 3 πρώτες θέσεις να αφορούν περιοχές της Ευρώπης. Στη σχετική λίστα βρίσκεται και η Ελλάδα, ωστόσο, δεν εκπροσωπείται από κάποιο από τα δημοφιλή νησιά της. Συγκεκριμένα, στη δεύτερη θέση συναντάμε την Ήπειρο, πίσω μόνο από τη Λα Ριόχα της Ισπανίας. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η Άνω Αυστρία.


Η λίστα με «τα πιο φιλόξενα μέρη στον κόσμο» για το 2023:

-La Rioja, Ισπανία

-Ήπειρος, Ελλάδα

-Oberösterreich, Αυστρία

-Κομητεία Ντάουν, Ηνωμένο Βασίλειο

-Mures, Ρουμανία

-Marlborough, Νέα Ζηλανδία

-Ninh Binh, Βιετνάμ

-Limon, Κόστα Ρίκα

-Newfoundland & Labrador, Καναδάς

-Βόρεια Ντακότα, ΗΠΑ


Η Λα Ριόχα, που κατέκτησε την πρωτιά, βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας και φημίζεται για το κρασί της και για τη θρησκευτική της αρχιτεκτονική, συμπεριλαμβανομένων των μοναστηριών Suso και Yuso που έχουν κηρυχθεί μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Σημειώνεται ότι ο μόνος προορισμός των ΗΠΑ που μπήκε στη λίστα είναι η Βόρεια Ντακότα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ