Φέτος το Πάσχα δώσε χαρά σε μια ευάλωτη οικογένεια, «υιοθετώντας» την

Μερικές ιδέες για το τι θα μπορούσες να προσφέρεις στις οικογένειες που το έχουν ανάγκη, για να περάσουν κι εκείνες ένα Πάσχα όπως τους αρμόζει.

Article featured image
Article featured image


Το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ), ανακοινώνει την έναρξη της 9ης παγκύπριας εκστρατείας για την υποστήριξη ευάλωτων οικογενειών «Υιοθετήστε» μια οικογένεια το Πάσχα. Σκοπός, όπως αναφέρει είναι να εξασφαλιστούν, για τις ευάλωτες οικογένειες, τα απαραίτητα για το Πάσχα.

Όπως αναφέρεται, το ΠΣΣΕ από το 2015 έχει βοηθήσει πέραν των 20.000 ευάλωτων οικογενειών. «Η μακρόχρονη εμπειρία μας, από το 1973, το δυναμικό μας και οι συνεργάτες/υποστηρικτές μας είναι οι κύριοι συντελεστές της επιτυχίας των εκστρατειών μας οι οποίες λειτουργούν με πρωτόκολλα διαδικασιών για διασφάλιση της χρηστής διοίκησης και της διαφάνειας», σημειώνει.

Όπως αναφέρεται, ο καθένας ατομικά ή συλλογικά, μπορεί να συμμετάσχει στην εκστρατεία προσφέροντας ότι και όσο μπορεί (δωροκουπόνια, λαμπάδα/πασχαλινό αυγό για τα παιδιά, πασχαλινά εδέσματα, κ.ά.)


Τι μπορείς να δώσεις

Στην εκστρατεία μπορούν να προσφερθούν δωροκουπόνια από υπεραγορές/καταστήματα, να γίνει εισφορά σε είδη/προϊόντα για το γιορτινό τραπέζι, πασχαλινά εδέσματα, λαμπάδα/πασχαλινό αυγό για τα παιδιά, να παραχωρηθεί εξοπλισμός που μπορεί να είναι χρήσιμος σε ευάλωτες οικογένειες και οτιδήποτε άλλο μπορεί να προσφέρει χαρά στις οικογένειες το Πάσχα.

Ο ΠΣΣΕ προτρέπει να προτιμηθεί η προσφορά δωροκουπονιών επειδή δίνει την δυνατότητα στις οικογένειες να προμηθευτούν και είδη πέραν της ξηράς τροφής (π.χ. κρέας, ψάρι, γαλακτοκομικά, φρούτα, λαχανικά, κτλ).

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με το Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού/Σώμα Εθελοντών της επαρχίας τους για περισσότερες πληροφορίες/διευκρινήσεις.

Η εκστρατεία πραγματοποιείται από 20 Μαρτίου 2023 μέχρι 7 Απριλίου 2023, ώστε να παραδοθούν στις οικογένειες πριν από το Πάσχα.

Φορείς και οργανωμένα σύνολα που εξυπηρετούν ευάλωτες οικογένειες και άτομα και οικογένειες τα οποία χρειάζονται βοήθεια μπορούν να επικοινωνήσουν με το Σώμα Εθελοντών στην επαρχία τους για να ενημερωθούν για τη διαδικασία λήψης βοήθειας. Συγκεκριμένα, στη Λευκωσία στο τηλέφωνο 22512602, στη Λεμεσό 1ης Απριλίου 14, 3116, Αγία Φύλα και στο τηλέφωνο 25737761, στη Λάρνακα Κιθαιρώνος 23, 6052 και στο τηλέφωνο 24650525, στην Πάφο Αριστοτέλη Σάββα 46, 8025, Αναβαργός και στο τηλέφωνο 26953725, στην Αμμόχωστο Γεωργίου Κατσιάρη 21, 5320 Λιοπέτρι και στο τηλέφωνο 99124521, για Κερύνεια στο τηλέφωνο 97743185 και στην Τσιμεντοποιία Βασιλικού στις Εγκαταστάσεις Τσιμεντοποιίας Βασιλικού, 7738 Βασιλικό και στο τηλέφωνο 24 845 555 Περιοχή Βασιλικού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ