Η Φινλανδία θα μοιραστεί τη «μυστική συνταγή» που την κάνει την πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου

Διοργανώνει δωρεάν ταξίδια για να δείξει στους ανθρώπους γιατί είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο και να τους διδάξει πώς να είναι και αυτοί ευτυχισμένοι.

Article featured image
Article featured image

Ας είμαστε ειλικρινείς, τα τελευταία χρόνια δεν ήταν και τα πιο εύκολα. Με τους ιούς, τους πολέμους και τις οικονομικές πιέσεις, πολλοί από εμάς έπρεπε πραγματικά να προσπαθήσουμε πολύ για να νιώσουμε ευτυχισμένοι. Ωστόσο μέσα σε όλα αυτά, η Φινλανδία διατήρησε τον τίτλο της ως η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου για έκτη συνεχόμενη χρονιά.

Η σκανδιναβική χώρα βρέθηκε στην κορυφή της Παγκόσμιας Έκθεσης Ευτυχίας 2023 του ΟΗΕ, η οποία εξετάζει το μέσο εισόδημα των εθνών, την ψυχική και σωματική υγεία, την ελευθερία και πολλά άλλα. Οι Φινλανδοί φαίνεται πως ξέρουν πραγματικά τι σημαίνει ευτυχία. Μάλιστα, η χώρα ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα μοιραστεί τη μυστική συνταγή της και με τους υπόλοιπους.

Πιο συγκεκριμένα, η Φινλανδία προσφέρει σε δέκα άτομα ένα τετραήμερο Masterclass of Happiness στο πολυτελές Kuru Resort, εντελώς δωρεάν. Οι συμμετέχοντες θα μείνουν σε βίλες που περιβάλλονται από πευκοδάση και γραφική θέα, η καθεμία με το δικό της ιδιωτικό σπα και σάουνα.

Το masterclass θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 12 και 15 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια του οποίου η τυχερή παρέα θα εκπαιδευτεί από κορυφαίους ειδικούς σε θέματα ευτυχίας. Οι ειδικοί θα διδάξουν στην ομάδα πώς να βρει την εσωτερική της ισορροπία και πώς να συνδεθεί με τη φύση και τον εαυτό της.Όσοι θα ήθελαν να διεκδικήσουν μία θέση στα σεμινάρια ευτυχίας, θα πρέπει να υποβάλουν μια ηλεκτρονική αίτηση στον ιστότοπο του Visit Finland και στη συνέχεια να ολοκληρώσουν μία πρόκληση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να δημιουργήσετε κάποιο περιεχόμενο στο Instagram ή στο TikTok εξηγώντας τι σας κάνει να πιστεύετε ότι μπορεί να είστε «κρυφά Φινλανδός» και γιατί θέλετε να συμμετάσχετε στο masterclass, το οποίο θα μοιραστείτε με τα hashtags #FindYourInnerFinn και #VisitFinland. Έχετε περιθώριο μέχρι τις 2 Απριλίου για να τα συμπληρώσετε όλα. Οι 10 νικητές θα ανακοινωθούν τον Μάιο, ενώ για όσους δεν κερδίσουν, το Visit Finland σχεδιάζει να κάνει το master class διαθέσιμο στο διαδίκτυο.

Εξηγώντας την ιδέα πίσω από το masterclass που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά, ο Heli Jimenez, διευθυντής μάρκετινγκ της Business Finland, δήλωσε: «Μια ερώτηση που μας κάνουν συχνά είναι αν πιστεύουμε ότι η φινλανδική ευτυχία πηγάζει από τη στενή σχέση με τη φύση και τον προσγειωμένο τρόπο ζωής μας. Δεν πρόκειται για κάποια μυστικιστική κατάσταση, αλλά για μια δεξιότητα που μπορεί να διδαχθεί και να μοιραστεί».

«Τώρα θέλουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να βρουν και να κατακτήσουν αυτήν τη φινλανδική ψυχική κατάσταση. Επιλέξαμε τους καλύτερους προπονητές, ένα από τα πιο μαγευτικά θέρετρα της Φινλανδίας και μια εποχή στις αρχές του καλοκαιριού μέσα στην πανέμορφη φινλανδική φύση για το masterclass μας», πρόσθεσε.


Με πληροφορίες από insider

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ