Ακόμη μια είδηση που αποδεικνύει πως οι διακρίσεις δεν χωράνε στα γήπεδα

O Ισπανός τερματοφύλακας έκανε come out με μια λυτρωτική ανάρτηση.

Article featured image
Article featured image


Τον περασμένο Οκτώβριο ο Ίκερ Κασίγιας είχε κάνει ένα tweet στο οποίο δήλωνε πως ήταν ομοφυλόφιλος και ήλπιζε για τον σεβασμό των ακολούθων του. Αργότερα διέγραψε την ανάρτηση και ισχυρίστηκε πως έπεσε θύμα χάκερ.

ikerr-casillas-gay-tweet_city.png



Αυτήν τη φορά, ένας άσημος Ισπανός τερματοφύλακας χρησιμοποίησε την εν λόγω πλατφόρμα για να μοιραστεί τη δική του αλήθεια. Ο λόγος για τον βασικό τερματοφύλακα της Μαρμπέγια, Αλμπέρτο Λεχαράγκα ο οποίος έκανε come out ως γκέι και το έπραξε με μια λυτρωτική ανάρτηση-γροθιά στα taboo του ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, ανέβασε μια φωτογραφία που φιλά τον σύντροφό του μετά την άνοδο της ομάδας του σε υψηλότερη κατηγορία του ισπανικού ποσοφαίρου.



Στις φωτογραφίες που ανήρτησε, φιγουράρουν οι γονείς του και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, ενώ ο ίδιος συνόδευσε το post με το μήνυμα: «Ευχαριστώ πολύ που είσαι πάντα δίπλα μου, στα εύκολα και στα όχι τόσο εύκολα! Αυτήν τη φορά έπρεπε να ζήσουμε την ομορφιά αυτής της στιγμής. Σας ευχαριστώ».

H κίνησή του αντιμετωπίστηκε με αποθεωτικά σχόλια από δεκάδες χρήστες κι αποτέλεσε μία ακόμα περίπτωση το τελευταίο διάστημα ενός ποδοσφαιριστή που μιλάει ανοιχτά για τη σεξουαλική του ταυτότητα μέσα στο 2023, μετά τον πλέον διάσημο της λίστας, Γιάκουμπ Γιάνκτο.



Με πληροφορίες από gazzetta.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ