8χρονος χάθηκε στο δάσος για 2 μέρες και επιβίωσε τρώγοντας χιόνι

Βρέθηκε κάτω από ένα κούτσουρο.

Article featured image
Article featured image


Ένα 8χρονο αγόρι που αγνοείτο κατάφερε να επιβιώσει για δύο ημέρες σε ένα κρατικό πάρκο του Μίσιγκαν τρώγοντας χιόνι. Η πολιτειακή αστυνομία ανακοίνωσε πως βρέθηκε κρυμμένο κάτω από ένα κούτσουρο την περασμένη Δευτέρα.

Ο Nante Niemi εξαφανίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου ενώ μάζευε καυσόξυλα για το κάμπινγκ με την οικογένειά του στο «Porcupine Mountains Wilderness State Park» του βορειοδυτικού Μίσιγκαν. Η εξαφάνισή του οδήγησε σε μια εκτεταμένη προσπάθεια έρευνας και διάσωσης, ανέφερε η αστυνομία της Πολιτείας του Μίσιγκαν σε ανακοίνωση.



Περισσότερα από 150 αστυνομικά μέλη της πολιτείας και της τοπικής αστυνομίας ερεύνησαν το λοφώδες έδαφος, προσθέτει η ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι αρκετοί δρόμοι εξακολουθούν να είναι αδιάβατοι λόγω του ύψους του χιονιού.

Το αγόρι είχε περπατήσει ένα μονοπάτι την Κυριακή, αλλά τελικά το μονοπάτι τελείωσε, ανέφερε στο Twitter το τμήμα της Άνω Χερσονήσου της πολιτειακής αστυνομίας.

«Σκέφτηκε ότι το καλύτερο που είχε να κάνει ήταν να σταματήσει και να περιμένει», είπε η αστυνομία.

Για να επιβιώσει, ο Νιέμι είχε «καλυφθεί με κλαδιά και φύλλα για να κρατηθεί ζεστός, το ίδιο έκανε και στο κούτσουρο, κάτω από το οποίο εντοπίστηκε. Δεν είχε φαγητό, αλλά έτρωγε καθαρό χιόνι για ενυδάτωση», ανέφερε η αστυνομία στο tweet.

Ο Νιέμι βρέθηκε τελικά το απόγευμα της Δευτέρας από εθελοντές της ομάδας έρευνας περίπου δύο μίλια μακριά από το κάμπινγκ, είπε η αστυνομία. Είναι καλά στην υγεία του και έχει επανενωθεί με την οικογένειά του.



Ο Eli Talsma, φίλος του Niemi που ήταν μέλη της ομάδας διάσωσης που βρήκε το αγόρι, θυμήθηκε τη στιγμή που άκουσε μέλη της ομάδας έρευνας να φωνάζουν ότι τον βρήκαν, ανέφερε η θυγατρική του CNN, WLUC.

«Μόλις το άκουσα αυτό, άρπαξα την τσάντα μου που ήταν στο έδαφος και άρχισα να τρέχω κοντά του», είπε ο Talsma στο WLUC. «Μόλις έφτασα, ανακουφίστηκα τόσο που τον είδα και του έδωσα τη μεγαλύτερη αγκαλιά».

«Αν και τα συναισθήματά μας είναι πολύ “ωμά” αυτή τη στιγμή, θέλουμε να αναγνωρίσουμε την ακραία έκρηξη αγάπης και υποστήριξης που λάβαμε τις τελευταίες ημέρες», ανέφερε η σχολική περιφέρεια στην οποία ανήκει ο 8χρονος σε μια ανάρτηση στο Facebook μετά την εύρεσή του.



Με πληροφορίες από cnn

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ