Αυτό το καλοκαίρι βλέπουμε ταινίες κάτω από τ’ αστέρια

13 καλοκαιρινές οθόνες για εναλλακτικές βραδινές εξόδους.

Article featured image
Article featured image


Τα θερινά σινεμά με τη δροσιά και τη μαγεία τους αποτελούν κάθε καλοκαίρι πόλο έλξης για τους λάτρεις της έβδομης τέχνης. Διασκέδαση, ψυχαγωγία, αλλά και ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν, με ταινίες που συνεπαίρνουν τους θεατές, κάτω από το φως του φεγγαριού. Τους καλοκαιρινούς μήνες στην Κύπρο πραγματοποιούνται διάφορες open air προβολές και φεστιβάλ, που δίνουν την ευκαιρία στο σινεφίλ (και όχι μόνο) κοινό να απολαύσει κλασικά και σύγχρονα αριστουργήματα του παγκόσμιου σινεμά, καθώς και πρόσφατα blockbuster φιλμ που έχουν «σπάσει» ταμεία.



ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΑΡΝΑΚΑΣ


Η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας φιλοξενεί κάθε Τετάρτη στο Μουσείο Πιερίδη προβολές εξαιρετικών ταινιών από Κύπρο, Ελλάδα και εξωτερικό. Μη χάσεις το «La Dolce Vita» (12/7) του Federico Fellini και το «L’Innocent» (23/8) του Louis Garrel. Ακόμα, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θα πραγματοποιηθούν από την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας θερινές προβολές και σε άλλες περιοχές, όπως Κάτω Δρυ, Τρούλλους και Βαβατσινιά.

larnakacinema.com



PROTARAS SUMMER FILM FESTIVAL


Το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου στον Πρωταρά επιστρέφει για ένατη χρονιά από τη Νεολαία Παραλιμνίου, με κύριο Υποστηρικτή και αρωγό τον Δήμο Παραλιμνίου. Το Protaras Summer Film Festival θα διεξαχθεί από τις 12/7 μέχρι και τις 30/7 στο γνώριμο σημείο, την Πλατεία Λεύκολα στον Πρωταρά, όπου θα απολαύσουμε, με δωρεάν είσοδο, κάτω από τον έναστρο ουρανό, ταινίες που έσπασαν ταμεία. Μεταξύ άλλων, θα προβληθούν blockbuster films, όπως «Fast X», «Barbie», «Indiana Jones and the Dial of Destiny», «Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One» και «Oppenheimer».

protarassummerfilmfestival.com

protaras3_sYyNUIe.width-800.jpg



GARDEN SCREENINGS


Το Κέντρο Τεχνών Κίμωνος στην Πάφο προτείνει γι’ ακόμα μια χρονιά, μία σειρά από θερινές προβολές ταινιών στον Πολυχώρο «Αττικόν». Τα «Garden Screenings» κάνουν αρχή με την ταινία «Babylon» (19/7) του Damien Chazelle, με τον Brad Pitt και τη Margot Robbie στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Θα προβληθούν επίσης οι ταινίες «Tomboy» (26/7) της Céline Sciamma, «Dogman» (2/8) του Matteo Garrone και η βραβευμένη ταινία «.dog» της Γιάννας Αμερι-κάνου, καθώς και κλασικές ταινίες όπως «Edward Scissorhands» (4/8) του Tim Burton με πρωταγωνιστή τον Johnny Depp και «Miller’s Crossing» (16/8) των Joel και Ethan Cohen.

kimonosartcenter.com/garden-screenings



ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑNIMATION ΚΥΠΡΟΥ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Το 22ο Αnimafest 2023 θα διεξαχθεί γι’ ακόμη μια χρονιά στη Σαλαμιού της επαρχίας Πάφου, μεταξύ 9-12/8, με επιλεγμένα έργα κορυφαίων ανεξάρτητων δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο, πλαισιωμένα από διαλέξεις, ειδικά αφιερώματα, εκθέσεις, παιδικό πρόγραμμα ταινιών, εργαστήρια και συναυλίες. Για πρώτη φόρα φέτος θα προηγηθεί τετραήμερο διεθνές πρόγραμμα φιλοξενίας ξένων και Κύπριων νέων δημιουργών (6-9/8) με τον γενικό τίτλο «Animation Film Camp: Contemporary Animation Horizons», σε συνεργασία με το «World Festival of First Animations PRIMANIMA» της Βουδαπέστης. Πρόκειται για ένα νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα του Animafest Cyprus, με διεθνή προσανατολισμό και με δυνατότητες δικτύωσης νέων καλλιτεχνών και φοιτητών με διεθνή κέντρα και Φεστιβάλ.

animafest.com.cy



OPEN AIR CINEMA 2023


Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Nicosia Mall παρουσιάζει στον χώρο Plaza, το Open Air Cinema των Rio Premier Cinemas, με ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών, που περιλαμβάνει νέες διεθνείς κινηματογραφικές ταινίες, παιδικές ταινίες και πολυσυζητημένες πρεμιέρες. Μεταξύ άλλων θα έχεις την ευκαιρία να δεις το «Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One» (13/7), με πρωταγωνιστή τον ακούραστο Tom Cruise, αλλά και την πολυαναμενόμενη ταινία «Barbie» (20/7) της Greta Gerwig με τη Margot Robbie να ενσαρκώνει τη διάσημη κούκλα στη μεγάλη οθόνη.

riopremiercinemas.com.cy

open_air.width-800_ψιτυ.jpg



ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕ ΕΡΜΑ


Το θερινό Σινέ Έρμα έφτιαξε το πρόγραμμα του Ιούλη και μας προσκαλεί στην πιο γοητευτική αυλή της Λευκωσίας για να παρακολουθήσουμε ταινίες κάτω από τα αστέρια. Ως εκ τούτου τη Δευτέρα 10 Ιουλίου στις 20:00 θα δούμε την γαλλική ταινία «Ένας θρίαμβος», του Εμανουέλ Κουρκόλ, με τους: Καντ Μεράντ, Νταβίντ Αγιάλα, Λαμίν Σισοκό, Σοφιάν Καμές, Πιέρ Λοτάν. Τη Δευτέρα 17 Ιουλίου στις 20:00 θα προβληθεί «Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας», του Ντίνου Κατσουρίδη με τους: Θανάση Βέγγο, Ηλία Λογοθέτη, Αντώνη Παπαδόπουλο. Τη Δευτέρα 24 Ιουλίου στις 20:00 την ταινία «Ομάρ», του Χανί Αμπού-Ασάντ (Παλαιστίνη, 2013) με τους: Αντάμ Μπακρί, Λιμ Λουμπανί, Γουαλίντ Ζουάιτερ και τη Δευτέρα 31 Ιουλίου στις 20:00 το «Δύο λαχνοί», του Πωλ Νεγκοέσκου (Ρουμανία, 2016), με τους: Ντόριαν Μποκούτα, Ντράκος Μπουκούρ, Άντι Βασλουιάνου, Αλεξάνδρου Παπαδουπόλ.

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 22346770.

erma_3_1.width-800.jpg



ΘΕΑΤΡΟ ΡΙΑΛΤΟ


Το Θέατρο Ριάλτο επιστρέφει και φέτος με το Θερινό Σινεμά του, προσφέροντας μοναδικές κινηματογραφικές εμπειρίες κάτω από τον έναστρο ουρανό. Η μεγάλη οθόνη θα στηθεί στο χώρο στάθμευσης της γειτονικής ΣΕΚ και προσκαλεί όλους τους φίλους της έβδομης τέχνης να απολαύσουν μοναδικές στιγμές κινηματογραφικής μαγείας. Όλες οι ταινίες θα προβάλλονται στην αυθεντική τους γλώσσα με υπότιτλους στα ελληνικά και αγγλικά, προσφέροντας έτσι μια ποικιλία από διαφορετικές κινηματογραφικές εμπειρίες. Οι προβολές αρχίζουν στις 18/7 με την ταινία «O Αξιαγαπητος κύριος Τροχιδης» (Γαλλία, 2018), ακολουθούν στις 21/7 η ταινία «Κλέφτες Καταστημάτων», στις 23/7 το «My Wonderful Wanda», στις 25/7 η ταινία «Tár» και στις 28/7 το «Lola and the Sea». Οι προβολές θα ξεκινούν ακριβώς στις 21:00 και τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα στο ταμείο του θεάτρου, τηλεφωνικά στο 77777745 και ηλεκτρονικά στο rialto.com.cy.



STARLIT SCREENS


Από τις 17 Ιουνίου και για όλη την καλοκαιρινή σεζόν, η παραλιακή πόλη της Λεμεσού βλέπει ταινίες στο Starlit Screens, το ολοκαίνουργιο θερινό σινεμά της. Το Starlit Screens, το οποίο βρίσκεται στην παραλία του Αγίου Τύχωνα, ανατολικά του «Sands beach-club resto» (Atlantica Hotel), προσφέρει μια μοναδική εμπειρία κινηματογράφου σε ένα μαγικό περιβάλλον. Το Starlit Screens λειτουργεί Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, με δυο προβολές την ημέρα. Οι λάτρεις του κινηματογράφου έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια εκλεκτή γκάμα ταινιών, από κλασικές ταινίες του Hollywood μέχρι ανεξάρτητες διεθνείς παραγωγές και ελληνικές ταινίες. Με την ποικιλία των ταινιών που προβάλλονται, το Starlit Screens επιδιώκει να ικανοποιήσει τις προτιμήσεις και των πιο απαιτητικών θεατών. Τα εισιτήρια για το Starlit Screens κοστίζουν 10 ευρώ ανά άτομο και περιλαμβάνουν 1 ποπκόρν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν τις θέσεις τους online μέσω της ιστοσελίδας, www.starlitscreens.com.



ΔΗΜΟΣ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑΣ


Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λακατάμιας παρουσιάζει το φετινό Ιούλιο, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων, ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ. Το καλοκαιρινό φεστιβάλ ταινιών στο Αμφιθέατρο Λακατάμιας έρχεται με 4 διακεκριμένες ταινίες, για όλη την οικογένεια, τις οποίες θα παρακολουθήσεις δωρεάν. Πιο συγκεκριμένα, θα προβληθούν οι εξής ταινίες: «Zootopia» (14/7, μεταγλωτισμένο), «The Call of the Wild» (21/7), «Cinderella» (28/7, μεταγλωτισμένο) και «Inside Out» (4/8, μεταγλωτισμένο).

Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.



ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΘΕΡΙΝΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ


Το Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού και το Θέατρο Ένα ανακοινώνουν την έναρξη του Μαραθωνίου Θερινών Προβολών 2023 που πραγματοποιείται, όπως κάθε καλοκαίρι, στον Θερινό Κινηματογράφο της Λευκωσίας «Κωνστάντια». Κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό της πρωτεύουσας εδώ και είκοσι τέσσερα χρόνια, ο Μαραθώνιος Θερινών Προβολών αναβιώνει στο Θερινό Σινεμά «Κωνστάντια», έναν από τους ωραιότερους παλιούς κινηματογράφους της πρωτεύουσας, παραμένοντας ένας από σημαντικότερους κινηματογραφικούς θεσμούς του κράτους, τόσο όσον αφορά στην κινηματογραφική παιδεία όσο και στην αναβάθμιση της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου. Με γνώμονα την ποιότητα, τη διεύρυνση της κινηματογραφικής παιδείας του κοινού και την ψυχαγωγία, κάτω από τα αστέρια και το φεγγάρι του καλοκαιρινού ουρανού και με τη νοσταλγική ατμόσφαιρα του θερινού κινηματογράφου, ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα μοναδικό πρόγραμμα ταινιών, ένα πολιτισμικό ψηφιδωτό από όλες τις γωνιές της γης, με ταινίες που διακρίθηκαν με μεγάλα βραβεία όπως, «Pan’s Labyrinth/ Ο Λαβύρινθος Του Πάνα», «No Bears / Αρκούδες Δεν Υπάρχουν», «Three Many Weddings / Τρεις Γάμοι Σε Ένα Μήνα», «Happy Together / Ευτυχισμένοι Μαζί», «Flee / Φυγή» και «Aftersun».

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν ταινίες κυπριακής και ελληνικής παραγωγής, όπως η πολυβραβευμένη ταινία του Γιώργου Γούση «ΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ», η δραματική ταινία «.DOG» της Γιάννας Αμερικανού, το συγκινητικό ντοκιμαντέρ «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΦΕΤΙΝΕ σε σκηνοθεσία και σενάριο Γελίζ Σουκρί, και η δραματική κομεντί ΚΙΜΜΕΡΙΑ του Σάιμον Φαρμακά. O Μαραθώνιος δε θα μπορούσε να μη συμπεριλάβει και ταινίες για τους μικρούς σινεφίλ, όπως είναι το πολυβραβευμένο ιαπωνικό animation «ΜΠΕΛ: Ο ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ / BELLE».

Οι προβολές θα πραγματοποιούνται από τις 12 Ιουλίου 2023 μέχρι 10 Σεπτεμβρίου 2023 κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 21.00.

Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.



ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ FANEROMENI23


Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου συνεργάζεται για ακόμα μια χρονιά με τον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου για μια σειρά προβολών με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών Faneromeni23. Η αυλή του Πολιτιστικού μετατρέπεται σε ένα υπαίθριο καλοκαιρινό κινηματογράφο με την προβολή 4 ταινιών, ανάμεσά τους τα «AINΜΠO - Η Πριγκίπισσα του Αμαζονίου» (Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2023 -20:00), «Ticket to Paradise – Εισιτήριο για το Παράδεισο» (Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2023-20:30), «PIL’S ADVENTURE - Η πριγκίπισσα Αλάνι» (Πέμπτη 31 Aυγούστου 2023-20:00) και το «Top Gun : Maverick» (Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023-20:30).

>> Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία. Είσοδος ελεύθερη Μάθε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος www.boccf.org και στις επίσημες σελίδες του Ιδρύματος στο Facebook & στο Instagram (@boccf) και στο τηλέφωνο 22128157.



ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΕΡΜΗΣ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ


Κάπου σε μια ταράτσα στη Λάρνακα και συγκεκριμένα στην Αραδίππου, για όσο υπάρχει φεγγαράδα και για όσο διαρκεί το καλοκαίρι, θα υπάρχουν μπύρες και κοκτέιλ για όλα τα γούστα, αλλά και βραδιές με σινεμά, θέατρο και μουσική, που θα μας κρατούν συντροφιά. Στην αγαπημένη πλέον ταράτσα του καφενείου Ερμής στην Αραδίππου, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και φέτος οι θερινές προβολές. Ως εκ τούτου κάθε Δευτέρα, στις 21.00, απολαμβάνουμε ταινίες, πίνουμε κοκτέιλ και τρώμε ποπ κορν στο αίθριο με την υπέροχη θέα. Tο καφενείο βρίσκεται στην οδό Γεώργιου Ττόουλου, στην Πλατεία του Απ. Λουκά, στην Αραδίππου. Για το πρόγραμμα των θερινών προβολών όπως επίσης και των επερχόμενων εκδηλώσεων της ταράτσας μπορείτε να ενημερώνεστε από τη σελίδα του Kαφενείου Ερμής, σε Facebook αλλά και μέσω Instagram.

ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΑΚΟΜΑ...

cinema_limassol.width-800.jpg



ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΛΕΜΕΣΟΥ


Το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού επιστρέφει με ένα ποικιλόμορφο πρόγραμμα για φανταστικές κινηματογραφικές βραδιές! Από την 1η μέχρι και τις 8/8, στον Χαρουπόμυλο Λανίτη, στην καρδιά της παλιάς πόλης της Λεμεσού, δίπλα στο Μεσαιωνικό Κάστρο. Το Φεστιβάλ θα προβάλει ταινίες ντοκιμαντέρ από τη διεθνή και τοπική κινηματογραφία, όλες σε πρώτη παγκύπρια προβολή. Τις προβολές πλαισιώνουν, όπως κάθε χρόνο, συζητήσεις με φιλοξενούμενους δημιουργούς, μουσικές εκδηλώσεις, DJ sets και υπαίθρια πάρτι σε μία καλοκαιρινή ατμόσφαιρα που μυρίζει σινεμά.

filmfestival.com.cy


Πηγή: Check-In

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ