Τύπος έσκαψε τρύπα για να βρει χρυσό, έπεσε μέσα και πέθανε

Είχε ονειρευτεί ότι κάτω από την κουζίνα του σπιτιού του υπήρχε θησαυρός.

Article featured image
Article featured image

Ένας 71χρονος άντρας από τη Βραζιλία έχασε τη ζωή του όταν έπεσε σε μία τρύπα -βάθους 40 μέτρων- που έσκαψε ο ίδιος στην κουζίνα του, επειδή ονειρεύτηκε πως θα έβρισκε χρυσό κάτω από το σπίτι του.

Το όνειρο του João Pimenta da Silva να πλουτίσει αποδείχτηκε εφιάλτης και εν τέλει του κόστισε τη ζωή. Το πτώμα του βρέθηκε στον πυθμένα της εξαιρετικά βαθιάς τρύπας που είχε σκάψει ο ίδιος, με τη βοήθεια των γειτόνων του, μέσα στην κουζίνα του στην Ipatinga, έναν δήμο στην πολιτεία Minas Gerais της Βραζιλίας.

Ο άνδρας φέρεται να είχε ονειρευτεί ότι υπήρχε χρυσός κάτω από το σπίτι του και πίστεψε ότι έπρεπε να σκάψει για να φτάσει στον «θησαυρό». Μίλησε μάλιστα, και στον γείτονά του για το όνειρό του και παρόλο που τον κορόιδεψε στην αρχή, ο João Pimenta da Silva κατάφερε να πείσει τον άντρα να τον βοηθήσει στο σκάψιμο.

tripa_city (1).png



Σύμφωνα με τον Antônio Costa, τον γείτονα που βοήθησε τον João Pimenta da Silva να σκάψει, ο ηλικιωμένος προσπαθούσε να καθαρίσει το νερό και τη λάσπη που είχαν μαζευτεί στο κάτω μέρος της τρύπας, όταν έπεσε και πέθανε. Είχαν κατεβάσει μαζί μια αντλία μέσα στην τρύπα και κατάφεραν να αφαιρέσουν αρκετό νερό, αλλά ο da Silva ήθελε να κατέβει στην τρύπα για να ελέγξει κάτι μόνος του. Καθώς ο γείτονάς του τον κατέβαζε στο «πηγάδι», ο φιλόδοξος «κυνηγός θησαυρού» τού ζήτησε να τον τραβήξει πίσω. Δυστυχώς, όταν άρχισε να ανεβαίνει προς τα πάνω, ο 71χρονος με κάποιο τρόπο γλίστρησε και μπλέχτηκε στο σχοινί που τον ανέβαζε.

«Προσπάθησα να τον κρατήσω μόνος μου, δεν υπήρχε τρόπος να ζητήσω βοήθεια», δήλωσε ο γείτονάς του στην αστυνομία. «Αλλά αν συνέχιζα να κρατάω το σχοινί, θα με τραβούσε κι εμένα κάτω. Άκουσα τον θόρυβο, όταν έπεσε στον πάτο».

Οι πυροσβέστες που κλήθηκαν στο σημείο βρήκαν τον João Pimenta da Silva νεκρό στο βάθος του «πηγαδιού».

Αφού ερευνητές εξέτασαν την τρύπα στην κουζίνα του João Pimenta da Silva, σοκαρίστηκαν από το γεγονός ότι ο ηλικιωμένος είχε καταφέρει να σκάψει ένα πηγάδι «τόσο βαθύ, με μια σταθερή, σχεδόν τέλεια δομή». Οι γείτονες ισχυρίστηκαν ότι ο συνταξιούχος είχε εμπειρία στο σκάψιμο πηγαδιών. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο βάθος -που ισοδυναμεί με ένα κτήριο 13 ορόφων- θα χρειαζόταν προηγμένο εξοπλισμό για να πραγματοποιήσει μια ανασκαφή τέτοιου είδους. Εν τω μεταξύ, το μόνο που βρήκαν στο σπίτι του ήταν απλά σκαπτικά εργαλεία.


Με πληροφορίες από OddityCentral

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ