Ο Ρόρυ είναι 12 χρονών και έχει υψηλότερο IQ από τον Αϊνστάιν και τον Χόκινγκ

Ολοκλήρωσε την εξέταση IQ χωρίς προετοιμασία.

Article featured image
Article featured image


Ένας μαθητής από το Ντέβον της νότιας Αγγλίας έγινε μέλος της Mensa αφού σε ένα τεστ IQ σημείωσε υψηλότερη βαθμολογία από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν και τον Στίβεν Χόκινγκ.

Ο 12χρονος Ρόρυ Μπίντγουελ, πέτυχε πρόσφατα τη μέγιστη δυνατή βαθμολογία των 162 βαθμών για την ηλικιακή του ομάδα, στο τεστ Cattell III B, ανέφερε η North Devon Gazette, δύο πόντους πάνω από τα 160 που φέρεται να αποδίδονται στους φυσικούς Αϊνστάιν και Χόκινγκ.

Ως αποτέλεσμα, ο Ρόρυ προσκλήθηκε να συμμετάσχει στη Mensa, η οποία αυτοχαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερη και παλαιότερο κλαμπ υψηλού IQ στον κόσμο. Είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός ανοιχτός σε άτομα που βαθμολογούνται με 98 βαθμούς και πάνω σε ένα τυποποιημένο και εποπτευόμενο τεστ νοημοσύνης.


Ο Ρόρυ Μπίντγουελ ολοκλήρωσε την εξέταση χωρίς προετοιμασία

Ο Ρόρυ Μπίντγουελ συμμετείχε στο δίωρο τεστ στο Έξετερ και σύμφωνα με αναφορές δεν έκανε προετοιμασία για την εξέταση.

Η μητέρα του, Άμυ Μπίντγουελ είπε στο North Devon Gazette ότι ήταν τόσο χαλαρός σχετικά με την εξέταση που «είχε χρόνο να πάει ακόμη και στο μπάνιο».

Η Άμυ είπε ότι ο γιος της ήταν «ευλογημένος με έναν απίστευτο εγκέφαλο, ικανό να επεξεργαστεί πράγματα και να απομνημονεύσει πληροφορίες».

Ο Ρόρυ, μαθητής του 7ου έτους στο σχολείο Great Torrington, λέγεται ότι κατάφερε να ολοκληρώσει ένα παζλ 100 κομματιών σε ηλικία δύο ετών και μελετούσε την άλγεβρα του 7ου έτους όσο ήταν ακόμη στο 2ο.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων οκτώ εβδομάδων του lockdown το 2020, διάβασε και τα επτά βιβλία του Χάρι Πότερ - περισσότερες από 1 εκατομμύριο λέξεις.

Λέγεται επίσης ότι είναι μεγάλος λάτρης των σπορ, εκπροσωπώντας τη σχολή του σε cross-country, ποδόσφαιρο και ράγκμπι, κερδίζοντας διακρίσεις όπως παίκτης της χρονιάς για την ποδοσφαιρική ομάδα Torridgeside. Αγωνίζεται επίσης για τον κολυμβητικό σύλλογο Torridgeside.

Σύμφωνα με τη Mensa, το IQ είναι ένας είδος τυπικής βαθμολογίας που δείχνει πόσο πάνω ή κάτω από την ομάδα συνομηλίκων του βρίσκεται ένα άτομο σε νοητική ικανότητα.

Η Mensa δέχεται άτομα που βρίσκονται στο κορυφαίο 2% του πληθυσμού και δέχονται διαφορετικά τεστ, εφόσον έχουν τυποποιηθεί και κανονικοποιηθεί και έχουν εγκριθεί από τις ενώσεις επαγγελματιών ψυχολόγων.Με πληροφορίες από AthensVoice, Guardian

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ