Βροχές, καταιγίδες και χιόνια μας επιφυλάσσει ο καιρός σήμερα και τις επόμενες ημέρες

Καιρός ήταν.

Article featured image
Article featured image


Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή μας.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος ενώ προοδευτικά, τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά, νότια και ανατολικά αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το απόγευμα και κυρίως στα δυτικά/βορειοδυτικά. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε νότιους έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια τα 5-6 μποφόρ το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 19 έως 22 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Τρίτη το βράδυ, αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα αναμένεται να δίνουν τοπικές βροχές κυρίως στο δυτικό 1/2 του νησιού, με τα φαινόμενα να γενικεύονται κατά τις αυγινές ώρες αρχικά από τα δυτικά. Τα φαινόμενα από τα περίπου 1700 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με ελαφριές χιονόστρωσεις από τα περίπου 1750 μέτρα και άνω. Η σκόνη αναμένεται να εκτοπιστεί ανατολικότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 0 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Tην Τετάρτη
, ο καιρός θα είναι άστατος με κατά διαστήματα βροχές/καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πιο συχνές στο δυτικό/νοτιοδυτικό 1/2 του νησιού και δυτικό/νοτιοδυτικό 1/2 της οροσειράς του Τροόδους. Τα φαινόμενα από τα περίπου 1700 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με χιονοστρώσεις κυρίως από τα περίπου 1750 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ, για να στραφούν σύντομα σε νότιους έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω και θα ανέλθει γύρω στους 17 έως 19 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη το βράδυ
, αρχικά αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, οι οποίες προοδευτικά θα περιοριστούν κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Τα φαινόμενα από τα περίπου 1600 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1650 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ, για να στραφούν μετά τα μεσάνυχτα σε βόρειους έως βορειοδυτικούς, εντάσεως 2-4 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 9 έως 11 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -3 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Tην Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια/βορειοανατολικά αναμένεται να δώσουν ακόμα λίγες μεμονωμένες βροχές. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, νότια και ανατολικά αναμένεται να δώσουν ακόμα λίγες μεμονωμένες βροχές. Εάν παρατηρηθούν φαινόμενα από τα περίπου 1700 μέτρα και άνω, θα είναι υπό την μορφή χιονιού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 17 έως 20 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη το βράδυ
, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος ενώ τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στο δυτικό 1/2 του νησιού και βόρεια πιθανόν να δώσουν λίγες μεμονωμένες και πρόσκαιρες βροχές. Εάν παρατηρηθούν φαινόμενα από τα περίπου 1700 μέτρα και άνω, θα είναι υπό την μορφή χιονιού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν μετά τα μεσάνυχτα σε δυτικούς, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -2 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Tην Παρασκευή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος ενώ κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις κυρίως στο δυτικό 1/2 του νησιού πιθανόν να δώσουν λίγες μεμονωμένες βροχές. Εάν παρατηρηθούν φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα είναι υπό την μορφή χιονιού. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ και τοπικά έως 5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 17 έως 20 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή το βράδυ
, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένονται κατά διαστήματα βροχές, χωρίς να αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, βροχή θα εναλλάσσεται με χιονόνερο και χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως δυτικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 0 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα όπου αναμένεται να σχηματιστεί ασθενής παγετός νωρίς το βράδυ.


Πηγή: Kitasweather

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ