Η Gen Z φαίνεται πως προτιμά το OnlyFans για να βγάζει χρήματα

Μία ενδιαφέρουσα ταινία μικρού μήκους για τη διαδικτυακή σεξεργασία αποκαλύπτει ένα φαινόμενο που μοιάζει να γίνεται τάση ανάμεσα στα άτομα της generation Z. [δείτε την ταινία]

Article featured image
Article featured image

Όσοι ασχολούμαστε με το διαδίκτυο και τα social media (η πλειοψηφία δηλαδή) έχουμε λίγο πολύ αντιληφθεί πως οι σημερινοί 20,25,30άρηδες, που διατηρούν λογαριασμούς σε διάφορες πλατφόρμες, δεν βλέπουν μόνο βιντεάκια άλλων, αλλά γίνονται οι ίδιοι content creators με την προοπτική σε κάποια φάση να βγάλουν λεφτά από αυτό.

Και μπορεί ναι μεν ο ανταγωνισμός να είναι τεράστιος, το ίδιο τεράστια όμως είναι και η αγορά, με τους περισσότερους να βρίσκουν το κοινό που τους ακολουθεί και άλλοτε τους ανεβάζει άλλοτε τους κατεβάζει. Μία από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες δημιουργίας περιεχομένου των τελευταίων χρόνων, πέραν του Tik Tok, αποτελεί αναμφίβολα και το OnlyFans. Εν συντομία, το O.F. είναι μία πλατφόρμα σεξεργασίας που σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις λογαριασμό και να ανεβάζεις περιεχόμενο με γυμνό, σεξ ή ό,τι άλλο γουστάρεις ή γουστάρουν αυτοί που σε ακολουθούν και φυσικά πληρώνουν γι’ αυτό. Μάλιστα τα χρήματα είναι τόσα, που πολλοί είναι και οι διάσημοι του Hollywood που το επέλεξαν ως μέσο για να συντηρούνται οικονομικά.

Εύκολο και σχετικά ανώδυνο χρήμα, σε πολλές χώρες υποθέτουμε και αφορολόγητο, το OnlyFans έχει προκαλέσει ντελίριο με εκατομμύρια χρήστες να το χρησιμοποιούν εκατέρωθεν είτε για να βγάζουν λεφτά είτε για να βλέπουν original content από ανθρώπους θεωρητικά της διπλανής πόρτας και όχι επαγγελματίες πορνοστάρ.

Ο Enrique Pedráza-Botero και η Ελληνοαμερικανή Φαίη Τσάκας, δύο κινηματογραφιστές, απόφοιτοι του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, άρχισαν να συνεργάζονται όταν συνειδητοποίησαν ότι μοιράζονταν το ίδιο ενδιαφέρον για την οικονομία που σχετίζεται με τη σεξεργασία, η οποία έχει αναδυθεί στο διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια, και συγκεκριμένα για το findom (κατηγορία στο OnlyFans, όπου ένας υποτακτικός δίνει χρήματα σε έναν κυρίαρχο).

Στην ταινία μικρού μήκους Alpha Kings, τα αγόρια που πρωταγωνιστούν, ζουν σε ένα προάστιο του Χιούστον στο Τέξας και εμφανίζονται να αλληλεπιδρούν με πελάτες: μερικές φορές να γυμνάζονται χωρίς μπλούζα, περιστασιακά να δείχνουν τα πόδια τους, αλλά συχνά λαμβάνουν χρήματα απλώς και μόνο για να εμφανίζονται στην κάμερα και να βρίζουν. «Καθόμουν εδώ και χαλάρωνα και έβγαλα σχεδόν ένα χιλιάρικο. Βγάζω λεφτά αυτήν τη στιγμή, μιλώντας», λέει ένας από αυτούς στους κινηματογραφιστές, καθώς βρίσκεται ξαπλωμένος και παθητικός, κρατώντας το τηλέφωνό του. «Μας γοήτευε το πώς άφηναν την κάμερα ανοιχτή για ώρες και έκαναν καθημερινά πράγματα, και οι άνθρωποι πραγματικά πλήρωναν γι' αυτό», δήλωσε η Τσάκας.



Παρακολουθήστε το ντοκιμαντέρ του New Yorker



Οι αυτοαποκαλούμενοι Alpha Kings θυμίζουν σε πολλά τους νεαρούς influencers του TikTok, οι οποίοι μπορεί να κινηματογραφούν τον εαυτό τους να κάνει φάρσες ή περίπλοκες χορογραφίες. Αν και εμπλέκονται σε ένα σαφώς λιγότερο υγιές περιβάλλον, τα αγόρια στην ταινία, με τα κουρέματα που μοιάζουν με σφουγγαρίστρες, τους λείους, άτριχους κορμούς τους, τα μαργαριταρένια τσόκερ και τα διαμαντένια σκουλαρίκια τους, μοιάζουν με τους πιο ματαιόδοξους ομολόγους τους, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν κερδίσει σωρηδόν οπαδούς. Τα αγόρια γνωρίζουν ότι η καριέρα τους ως findom masters μπορεί να μη διαρκέσει για πάντα. «Θα το κάνω αυτό όσο είμαι αρκετά νέος, όσο δείχνω έτσι.

«Αυτό που μας γοήτευσε είναι το πώς αυτά τα παιδιά ένιωθαν, δεδομένης της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας και της ραγδαίας συρρίκνωσης της μεσαίας τάξης, ότι αυτή ήταν πραγματικά η καλύτερη ευκαιρία να επιτύχουν σε κάτι, πράγμα καθόλου εύκολο για την Gen Z με τον τρόπο που ήταν παλαιότερα. Μας ενδιέφερε επίσης το γεγονός ότι επρόκειτο για μια ομάδα αγοριών που το έκαναν αυτό όλοι μαζί, με έναν τρόπο κοινωνικής σύνδεσης».

Η Τσάκας και ο Pedráza-Botero βρήκαν τα αγόρια στο Twitter. «Τα προφίλ τους είναι δημόσια. Δεν κάνουν τίποτα από αυτά με μυστικότητα. Ήταν σημαντικό για εμάς να προσεγγίσουμε ανθρώπους που θα μπορούσαν να είναι ανοιχτοί με το θέμα και να μας μιλήσουν για το τι κάνουν».

Με πληροφορίες από: The New Yorker/LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ