Περίεργο (καιρικά) το σαββατοκύριακο

Αν προγραμματίζεις να βγεις από το σπίτι, ρίξε μια ματιά εδώ.

Περίεργο (καιρικά) το σαββατοκύριακο

Αν προγραμματίζεις να βγεις από το σπίτι, ρίξε μια ματιά εδώ.

Article featured image
Article featured image

Με τη ζωή και την καθημερινότητά μας να μην έχει ούτε ροή ούτε συνέχεια, ήταν ποτέ δυνατόν ο καιρός μας να είναι σταθερός στις διαθέσεις του; Σύμφωνα με το kitasweather και αυτό το σαββατοκύριακο ο καιρός θα αλλάξει εκατό διαθέσεις, αφού ξεκινά ηλιόλουστος και καταλήγει βροχερός και κρύος, μέχρι να αλλάξει πάλι λίγες ώρες μετά.

Όπως αναφέρει η πρόγνωση ασταθείς θα παραμείνουν οι καιρικές συνθήκες το σαββατοκύριακο, κυρίως κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες με μεμονωμένα φαινόμενα το Σάββατο, ενώ την Κυριακή θα επηρεαστούν περισσότερες περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σήμερα και μη αξιόλογη μεταβολή την Κυριακή.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, ωστόσο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια παράλια πιθανόν να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, νότια τμήματα του εσωτερικού και νότιο/νοτιοανατολικό 1/3 του νησιού και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα αναμένεται να παρατηρηθεί μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Εάν παρατηρηθούν φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, χιονόνερο θα εναλλάσσεται με χιόνι.

Κατά τις βραδινές ώρες, ο καιρός θα καταστεί προοδευτικά στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στο δυτικό 1/3 του νησιού και βόρεια αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Η πιθανότητα βροχής κατά τη διάρκεια της ημέρας κυμαίνεται από 25-50% (αναλόγως περιοχής) ενώ το βράδυ, η πιθανότητα βροχής κυμαίνεται από 10-40% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 19 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 19-20 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 5 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά στο νοτιοανατολικό 1/2 του νησιού κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις ενώ στο δυτικό 1/2 του νησιού και βόρεια, τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται βροχές/καταιγίδες στα ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό και νοτιοανατολικά, με τα φαινόμενα να είναι πιο τοπικά στις υπόλοιπες περιοχές. Σε καταιγίδα θα παρατηρείται μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με αυξημένη πιθανότητα χαλαζοστρώσεων. Τα φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα είναι υπό την μορφή χιονόνερου ενώ σε περίπτωση καταιγίδας αναμένεται πυκνή χιονόπτωση με χιονόστρωση.

Κατά τις βραδινές ώρες, τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται μεμονωμένη καταιγίδα στα δυτικά/βορειοδυτικά παράλια ενώ προοδευτικά τα φαινόμενα θα γίνουν πιο μεμονωμένα. Τα φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα είναι υπό την μορφή χιονιού. Η πιθανότητα βροχής κατά τη διάρκεια της ημέρας κυμαίνεται από 40-80% (αναλόγως περιοχής) ενώ το βράδυ, η πιθανότητα βροχής κυμαίνεται από 30-50% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 18 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 18-20 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 4 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ