Τα Όσκαρ θα προσθέσουν νέα κατηγορία

Η τελευταία φορά που έκαναν κάτι παρόμοιο ήταν πριν από 25 χρόνια με το βραβείο καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων.

Article featured image
Article featured image


Μια νέα κατηγορία θα προστεθεί από το 2026 στην απονομή των Όσκαρ και θα αφορά τη διανομή ρόλων (κάστινγκ), ανακοίνωσε χθες η αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών (AMPAS).

Πρόκειται για την πρώτη προσθήκη κατηγορίας στα παγκοσμίου φήμης κινηματογραφικά βραβεία μετά το 2001, όταν απονεμήθηκε Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων.

«Οι διευθυντές κάστινγκ διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην παραγωγή ταινιών και, καθώς η Ακαδημία εξελίσσεται, είμαστε υπερήφανοι που προσθέτουμε τη διανομή ρόλων στους κλάδους που αναγνωρίζουμε και βραβεύουμε», δήλωσαν ο Μπιλ Κρέιμερ και η Τζάνετ Γιανγκ - ο διευθύνων σύμβουλος και η πρόεδρος της AMPAS.

Οι διευθυντές κάστινγκ έχουν καθοριστικό λόγο στην παραγωγή μιας ταινίας, καθώς αναζητούν τους κατάλληλους ηθοποιούς που θα ενσαρκώσουν τους χαρακτήρες του σεναρίου. Εδώ και χρόνια στο Χόλιγουντ είχε ξεκινήσει συζήτηση για την αναγνώριση της δουλειάς τους.

Οι κασκαντέρ προσπαθούν επίσης να κερδίσουν την αναγνώριση μέσω της απονομής βραβείου, αλλά μέχρι σήμερα δεν τα έχουν καταφέρει.




Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ