Η «Barbie» αναδεικνύει την ενδυνάμωση της γυναίκας, τα Όσκαρ μάλλον δεν το «έπιασαν»

Απογοητευμένος ο «Κεν», ο μόνος που προτάθηκε για βραβείο στη βασική του κατηγορία.

Article featured image
Article featured image


Ο Ράιαν Γκόσλινγκ είναι ευγνώμων για την υποψηφιότητά του για Όσκαρ, αλλά αμφισβητεί την παράλειψη της συμπρωταγωνίστριάς του, Μάργκοτ Ρόμπι και της σκηνοθέτιδας Γκρέτα Γκέργουιγκ από τις αντίστοιχες κατηγορίες τους.

Ο Γκόσλινγκ προτάθηκε την Τρίτη στην κατηγορία δεύτερου ηθοποιού για την ερμηνεία του Ken στην ταινία της «Barbie», το μεγαλύτερο blockbuster του περασμένου έτους, με πρωταγωνιστή την τιμητική Barbie της Margot Robbie.

Η υποψηφιότητά του μετράει ως μια από τις οκτώ υποψηφιότητες που έλαβε η ταινία, αλλά ο σάλος για τη σκηνοθέτη της επιτυχημένης ταινίας και την πρωταγωνίστρια που δεν κέρδισαν μεμονωμένες υποψηφιότητες στις κατηγορίες σκηνοθέτη και πρωταγωνίστριας, αντίστοιχα, συνεχίζεται από τότε που ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες.

Αν και η Gerwig και η Robbie δεν αναγνωρίστηκαν μεμονωμένα, κέρδισαν η κάθε μια υποψηφιότητες για Όσκαρ αυτή την εβδομάδα. Η Gerwig αναγνωρίστηκε στην κατηγορία προσαρμοσμένου σεναρίου μαζί με τον συν-σεναριογράφο (και σύζυγό της) της «Barbie» Noah Baumbach και η Robbie προτάθηκε για το βραβείο της καλύτερης εικόνας πλάι άλλων τριών ατόμων.

Στη δήλωσή του, ο Γκόσλινγκ τίμησε επίσης την συμπρωταγωνίστριά του Αμέρικα Φερέρα, η οποία κέρδισε μια υποψηφιότητα έκπληξη δεύτερου ηθοποιού για την ερμηνεία της στην ταινία.



Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του Γκόσλινγκ, όπως παρέχεται στο CNN:

«Είναι μεγάλη μου τιμή που προτάθηκα από τους συναδέλφους μου δίπλα σε τόσο αξιόλογους καλλιτέχνες σε μια χρονιά με τόσες πολλές σπουδαίες ταινίες. Και ποτέ δεν πίστευα ότι θα το έλεγα αυτό, αλλά νιώθω επίσης απίστευτη τιμή και περήφανος που απεικόνισα μια πλαστική κούκλα που ονομάζεται Ken.

Αλλά δεν υπάρχει Ken χωρίς Barbie, και δεν υπάρχει ταινία Barbie χωρίς την Greta Gerwig και τη Margot Robbie, τους δύο ανθρώπους που είναι πιο υπεύθυνοι για αυτήν την ταινία που έγραψε ιστορία, παγκοσμίως φημισμένη.

Καμία αναγνώριση δεν θα ήταν δυνατή για οποιονδήποτε στην ταινία χωρίς το ταλέντο, το θάρρος και την ιδιοφυΐα τους.

Το να πω ότι είμαι απογοητευμένος που δεν είναι υποψήφιοι στις αντίστοιχες κατηγορίες τους θα ήταν υποτιμητικό.

Κόντρα σε όλες τις πιθανότητες, με τίποτα άλλο από μερικές άψυχες, ελάχιστα ντυμένες και ευτυχώς χωρίς καβάλο κούκλες, μας έκαναν να γελάσουμε, ράγισαν τις καρδιές μας, ώθησαν τον πολιτισμό και έγραψαν ιστορία. Το έργο τους θα πρέπει να αναγνωριστεί μαζί με τους άλλους πολύ άξιους υποψηφίους.

Τούτου λεχθέντος, είμαι τόσο χαρούμενος για την America Ferrera και τους άλλους απίστευτους καλλιτέχνες που συνέβαλαν με τα ταλέντα τους για να γίνει αυτή μια τόσο πρωτοποριακή ταινία».



Με πληροφορίες από cnn

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ