Πιστός στις παραδόσεις: Πτι φουρ και πουρέκια ψάχνει φαν της Μονής Αββακούμ στο Ίντερνετ

Τον δικό του Γολγοθά βιώνει Κύπριος foody με την ανάρτησή του να γίνεται viral.

Article featured image
Article featured image

Τα όσα συγκλονιστικά εκτυλίσσονται τις τελευταίες μέρες σχετικά με τη Μονή του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, έχουν συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, η οποία αναζητά απαντήσεις σε ένα σκάνδαλο, το νήμα του οποίου μοιάζει να είναι πιο μπλεγμένο απ’ ό,τι φαινόταν εξαρχής. Οικονομικά και ερωτικά σκάνδαλα, αλλά και σοβαρά ποινικά αδικήματα συνθέτουν τη θλιβερή εικόνα που συνταράζει τις τελευταίες μέρες την Εκκλησία της Κύπρου και σκανδαλίζει το χριστεπώνυμο πλήθος.


Η Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ, παρότι δεν μετρούσε πολλά χρόνια λειτουργίας, είχε εξελιχθεί σε μία εκ των δημοφιλέστερων του νησιού μας, ακολουθώντας -ομολογουμένως- μία εξαιρετικά επιτυχημένη στρατηγική επικοινωνίας και μάρκεντιγκ, την οποία θα ζήλευαν και μεγάλα διαφημιστικά γραφεία. Ως εκ τούτου, οι πιστοί συνέρρεαν στη Μονή για να πάρουν τις ευλογίες του Οσίου, μέσω των Μοναχών, να αγοράσουν τα προϊόντα που διατίθεντο προς πώληση, ακόμα και να ζητήσουν ένα θαύμα για τη θεραπεία των ιδίων ή των δικών τους ανθρώπων που υπέφεραν από κάποια ασθένεια.

Σημαντική πηγή εσόδων της Μονής αποτελούσε, λοιπόν, και η πώληση των διαφόρων εδώδιμων προϊόντων – όπως μπορεί κανείς να δει και σε φωτογραφίες που υπάρχουν στη σελίδα της Μονής στο Facebook πωλούνταν διάφορα λαχταριστά εδέσματα, όπως πουρέκια, τάρτες, μπισκότα, σοκολατάκια, κ.ά.

426125794_721048550170246_7474683727688174235_n.jpg

425834733_721048723503562_1875477677176180875_n.jpg

avakoum1.jpg



Η πώληση των εν λόγω προϊόντων γινόταν τόσο στον χώρο του μοναστηριού όσο και μέσω online παραγγελιών από τη σελίδα της Μονής στο ίντερνετ – η οποία, σημειωτέον, έχει κατέβει, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατές οι παραγγελίες!

osiouavakoum.PNG



Στον απόηχο όλων αυτών, ένας Κύπριος foody, που φαίνεται ότι ήταν ιδιαίτερος φαν των προϊόντων που φτιάχνονταν στο εργαστήρι ζαχαροπλαστικής της Μονής, βιώνει τον δικό του Γολγοθά αφού -άκουσον άκουσον- ψάχνει εναγωνίως να αγοράσει πτι φουρ και πουρέκια και δεν μπορεί. Η ανάρτησή του που έγινε viral, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ξέρετε πώς μπορώ να αγοράσω πτι φουρ και πουρέκκια από το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής της Μονής Αββακούμ; Προσπαθώ να μπω στο site και είναι under construction».

Χρήστης του Facebook τού απάντησε: «Θα είναι under construction για πολύ καιρό. ‘Πού ζεις;’, ερώτηση πρώτη. Δεύτερη: ‘Διαβάζεις νέα γενικά;’. Τρίτη ερώτηση: ‘Τηλεόραση έχεις;’. Αν ναι, άνοιξε την και μέσα σε 5 λεπτά θα μάθεις. Υπογλώσσιο πάρε».

Ωστόσο, ο Κύπριος foody επιμένει στην αρχική του τοποθέτηση: «Τα γνωρίζω όλα. Εγώ πτι φουρ θέλω να φάω».

foodyavakoum.jpg



Πτι φουρ, θέλει να φάει ο άνθρωπος! Δεν ξέρουμε αν σοβαρολογεί, ωστόσο, πλέον τίποτα δεν μας κάνει εντύπωση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ