Μπορείτε να φανταστείτε τι είναι αυτό το τεράστιο «μπαλόνι» στη μέση της θάλασσας;

Πολλά έχουν δει τα μάτια μας, μ’ αυτό μάς φέρνει τρόμο. [ΒΙΝΤΕΟ]

Article featured image
Article featured image

Έκπληκτος έμεινε ένας ψαράς στη Νορβηγία, καθώς επέστρεφε σπίτι του μετά το ψάρεμα. Εντόπισε στη θάλασσα ένα τεράστιο αερόστατο, το οποίο, παρότι βρισκόταν ένα χιλιόμετρο μακριά, εξακολουθούσε να είναι ορατό. Καθώς όμως πλησίασε είδε ότι επρόκειτο για μια νεκρή φάλαινα, η οποία είχε φουσκώσει, παίρνοντας το σχήμα μπαλονιού, το οποίο μπορούσε ανά πάσα στιγμή να εκραγεί.


Το περίεργο, αλλά όχι ασυνήθιστο περιστατικό, έγινε βόρεια από το νησί Αντόγια στη Νορβηγία, με τον ψαρά Νταγκ Ρίντλαντ να τραβάει βίντεο τη νεκρή φάλαινα και να το δημοσιεύει στα social media.



«Είμαι ψαράς εδώ και 27 χρόνια και έχω δει αρκετές νεκρές φάλαινες. Αλλά δεν έχω δει ποτέ κάτι τόσο μεγάλο». Ο Νορβηγός Νταγκ Ρίντλαντ εντόπισε το τεράστιο «μπαλόνι» ύψους περίπου 3 μέτρων, να εξέχει στη θάλασσα, βόρεια του νησιού Αντόγια.


«Ελπίζω να μην ξεβραστεί στην ακτή. Αν εκραγεί, τα δύσοσμα από τη σήψη μέρη του νεκρού θαλάσσιου θηλαστικού θα εκτοξευτούν πολλά μέτρα μακριά», είπε ο Ρίνλαντ, που κρατήθηκε σε απόσταση ασφαλείας -πάνω από 100 μέτρα- λόγω του κινδύνου μιας τέτοιας έκρηξης.


Η συγκεκριμένη καμπουροφάλαινα ήταν αρκετά μεγάλη όταν ήταν ήδη ζωντανή. Ο έμπειρος ψαράς υπολογίζει το αρχικό της μήκος στα 15 μέτρα και το βάρος της έως και 40 τόνους.


Μετά τον θάνατό τους, οι φάλαινες φουσκώνουν καθώς αποσυντίθεται, ενώ τα φουσκωμένα κουφάρια των φαλαινών εκρήγνυνται όταν η ποσότητα των αερίων γίνεται πολύ μεγάλη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ