Τι παίζει με την κυπριακή συμμετοχή στην Eurovision και την ΕΡΤ;

Δεν μας τα λένε καλά οι εξ Ελλάδος αδελφοί.

Article featured image
Article featured image

Τι κι αν γύρω μας ο κόσμος φλέγεται, η Eurovision και όσα την αφορούν, συνεχίζουν ακλόνητα την πορεία τους. Ένα μήνα μόλις πριν την έναρξη του 68ου διαγωνισμού της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Malmö της Σουηδίας, μία είδηση που αφορά στα του οίκου μας, έρχεται να ταράξει την ηλιόλουστη Κυριακή μας.

Όπως διαβάζουμε στο I Love Style, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» φαίνεται πως η ΕΡΤ έχει προαποφασίσει να δώσει χαμηλή βαθμολογία στη κυπριακή συμμετοχή της Eurovision. Η πληροφορία έγινε γνωστή μέσω του Πρεσβευτή της Κύπρου στην Ελλάδα, Σταύρου Αυγουστίδη, ο οποίος σε πρόσφατη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της ΕΡΤ, Κωνσταντίνο Ζούλα, έγινε αυτήκοος μάρτυρας της προαποφασισμένης χαμηλής βαθμολογίας στην κυπριακή συμμετοχή.Όπως χαρακτηριστικά λέχθηκε «Όσον αφορά στη φετινή συμμετοχή της Κύπρου στον διαγωνισμό της Eurovision, η ΕΡΤ δεν θα δώσει υψηλή βαθμολογία στην κυπριακή συμμετοχή».

Εάν η πιο πάνω καταγγελία ισχύει, τότε προκύπτει σοβαρό ζήτημα αξιοπιστίας και αντικειμενικότητας της επιτροπής, καθώς βάσει των κανονισμών της EBU, οι επιτροπές που καθορίζονται από την κάθε χώρα για να βαθμολογήσουν, πρέπει να είναι ανεξάρτητες ως εκ τούτου δεν μπορούν να περιλαμβάνουν εργαζομένους του εκάστοτε κρατικού καναλιού, ούτε και να δέχονται παρεμβολές άνωθεν.

Το ΡΙΚ, προς το παρόν, δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ