Παράσιτο έφαγε μέρος του εγκεφάλου υποψηφίου προέδρου των ΗΠΑ

Ένα σκουλήκι μπήκε στον εγκέφαλό μου, έφαγε ένα μέρος του και στη συνέχεια πέθανε.

Article featured image
Article featured image

Το 2010, o Ρόμπερτ Φ. Κένεντι τζούνιορ αντιμετώπιζε προβλήματα απώλειας μνήμης τόσο σοβαρά που κάποια στιγμή άρχισε να ανησυχεί μήπως είχε όγκο στον εγκέφαλο. Συμβουλεύτηκε αρκετούς από τους κορυφαίους νευρολόγους της χώρας, πολλοί από τους οποίους είτε είχαν κουράρει είτε είχαν εξετάσει τον θείο του, γερουσιαστή Εντουαρντ Μ. Κένεντι, πριν από τον θάνατό του την προηγούμενη χρονιά από καρκίνο στον εγκέφαλο.

robertkenedy.png
Ρόμπερτ Φ. Κένεντι τζούνιορ



Αρκετοί γιατροί παρατήρησαν ένα σκοτεινό σημείο στις αξονικές τομογραφίες εγκεφάλου του νεότερου Ρόμπερτ Κένεντι, διαγιγνώσκοντας ότι όντως είχε όγκο στον εγκέφαλο, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε μια κατάθεσή του (στην εκδίκαση του διαζυγίου του από τη δεύτερη σύζυγό του Μαίρη Ρίτσαρντσον Κένεντι), την οποία εξέτασαν οι New York Times. Αμέσως κανονίστηκε να εγχειριστεί στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ντιουκ από τον ίδιο γιατρό που είχε χειρουργήσει τον θείο του, σύμφωνα πάντα με την κατάθεσή του Aμερικανού πολιτικού.

Ενώ όμως ετοίμαζε τις βαλίτσες για το ταξίδι, έλαβε μια κλήση από έναν γιατρό στο νοσοκομείο «Presbyterian» της Νέας Υόρκης, ο οποίος υποστήριζε πως ο Κένεντι δεν είχε καρκίνο, αλλά ένα νεκρό παράσιτο στον εγκέφαλό του. Ο γιατρός πίστευε ότι η ανωμαλία που φαινόταν στις τομογραφίες του «προκλήθηκε από ένα σκουλήκι που μπήκε στον εγκέφαλό μου, έφαγε ένα μέρος του και στη συνέχεια πέθανε» ανέφερε ο ίδιος στην κατάθεσή του.

Περίπου την ίδια στιγμή που έμαθε για το παράσιτο, διαγνώστηκε επίσης με δηλητηρίαση από υδράργυρο, πιθανότατα από την κατανάλωση πολλών ψαριών που περιείχαν το επικίνδυνο βαρύ μέταλλο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρά νευρολογικά προβλήματα. «Έχω γνωστικά προβλήματα, σαφώς» είπε στην κατάθεσή του το 2012. «Έχω βραχυπρόθεσμη απώλεια μνήμης, αλλά και μακροπρόθεσμη απώλεια μνήμης, που με επηρεάζει» είχε πει στην κατάθεσή του, επιρρίπτοντας μάλιστα τη μείωση των απολαβών του στα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.


Όσον αφορά το παρόν, «ως ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία, ο 70χρονος Ρόμπερτ Κένεντι τζούνιορ ανέδειξε την καλή φυσική του κατάσταση και τη σχετική νεότητά του ως πλεονέκτημα έναντι των δύο γηραιότερων ανθρώπων που επιδίωξαν ποτέ να εκλεγούν στον Λευκό Οίκο: του πρόεδρου Μπάιντεν, ηλικίας 81 ετών, και του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ηλικίας 77 ετών. Ο Κένεντι έχει εξασφαλίσει μια θέση στα ψηφοδέλτια στη Γιούτα, στο Μίσιγκαν, στη Χαβάη και, σύμφωνα με το προεκλογικό επιτελείο του, στην Καλιφόρνια και στο Ντέλαγουερ. Οι εντατικές προσπάθειές του να αποκτήσει πρόσβαση σε περισσότερες Πολιτείες θα μπορούσαν να του επιτρέψουν να ανατρέψει τις εκλογές» γράφει η Σουζάν Γκρέιγκ, ερευνήτρια δημοσιογράφος των New York Times.

Ωστόσο αποτελεί γεγονός ότι κατά καιρούς ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι τζούνιορ αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας, ορισμένα εκ των οποίων άγνωστα έως πρόσφατα, περιλαμβανομένου του παρασίτου στον εγκέφαλό του. «Επί δεκαετίες ο Κένεντι υπέφερε από κολπική μαρμαρυγή, μια κοινή ανωμαλία του καρδιακού παλμού που αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού ή καρδιακής ανεπάρκειας. Έχει νοσηλευτεί τουλάχιστον τέσσερις φορές για επεισόδια, αν και σε συνέντευξή του στους Times αυτόν τον χειμώνα είπε ότι δεν είχε κανένα επεισόδιο για πάνω από μια δεκαετία», μας πληροφορεί η Αμερικανίδα δημοσιογράφος.

Ερωτηθείσα την προηγούμενη εβδομάδα αν κάποια από τα προβλήματα υγείας του Κένεντι θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την καταλληλότητά του για την προεδρία, η Στέφανι Σπίαρ, εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του, είπε στους Times: «Αυτή είναι μια ξεκαρδιστική πρόταση, δεδομένου του ανταγωνισμού». Όσον αφορά ειδικά το νεκρό παράσιτο στον εγκέφαλό του, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, ώρες μετά τη δημοσίευση του άρθρου της Σουζάν Γκρέιγκ, ο Ρόμπερτ. Φ. Κένεντι τζούνιορ έγραψε στον λογαριασμό του στο X: «Προσφέρομαι να φάω άλλα πέντε σκουλήκια εγκεφάλου και να κερδίσω τον πρόεδρο Τραμπ και τον πρόεδρο Μπάιντεν σε ένα ντιμπέιτ. Νιώθω σίγουρος για το αποτέλεσμα των εκλογών, ακόμα και με ένα χάντικαπ έξι σκουληκιών».


Πηγή: Protagon.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ