Για τρομοκρατική απειλή στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα διεθνώς, προειδοποιούν οι ΗΠΑ

Λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη του Μήνα Υπερηφάνειας.

Article featured image
Article featured image

Η αμερικανική κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες της να είναι σε επαγρύπνηση λόγω πιθανών τρομοκρατικών επιθέσεων κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ παγκοσμίως.

«Λόγω πιθανών τρομοκρατικών επιθέσεων, διαδηλώσεων ή βίαιων ενεργειών κατά Αμερικανών πολιτών και συμφερόντων, το υπουργείο Εξωτερικών συνιστά στους Αμερικανούς πολίτες στο εξωτερικό να δείχνουν αυξημένη προσοχή», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ σε παγκόσμια οδηγία για την ασφάλεια που εξέδωσε χθες, Παρασκευή (17/5).

Σε αυτήν προσθέτει ότι είναι ενήμερο για την αυξημένη πιθανότητα για βία κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+, ορμώμενης από ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις. Οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση σε εκδηλώσεις Pride, συνιστά.

Η προειδοποίηση έρχεται δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του Μήνα Υπερηφάνειας στις ΗΠΑ, για τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Σε δήλωσή του, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν, σημείωσε ότι τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν ύπουλες μορφές στιγματισμού και διακρίσεων».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ