Για πρώτη φορά αποκαλύφθηκε ο λόγος που η πριγκίπισσα Νταϊάνα φόρεσε διαμαντένιο κολιέ στο κεφάλι

Τις αποκαλύψεις έκανε ο (τότε) προσωπικός της κομμωτής.

Article featured image
Article featured image

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα παραμένει γνωστή για την εμβληματική αίσθηση του στυλ της.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας έκανε αίσθηση στη μόδα όταν φόρεσε ένα κολιέ τσόκερ (ιστορικό κόσμημα – κειμήλιο της βασιλικής συλλογής) με σμαράγδια και διαμάντια ως κορδέλα στο κεφάλι στην Αυστραλία με τον μελλοντικό βασιλιά Κάρολο το 1985 και ο πρώην κομμωτής της Richard Dalton μοιράζεται το γιατί…

«Νομίζω ότι είχε ηλιακό έγκαυμα στο λαιμό της και είπαμε: Ας το κάνουμε μια κορδέλα κεφαλής», θυμήθηκε ο Dalton στο πάνελ Styling Princess Diana στο Fotografiska της Νέας Υόρκης στις 21 Μαΐου, για τον εορτασμό της 50ης επετείου του περιοδικού people.

«Ζήτησε από την Έβελιν, την κομμώτριά της, έξι ίντσες λάστιχο», πρόσθεσε προκειμένου να μετατρέψει το εκθαμβωτικό αξεσουάρ σε κορδέλα για το κεφάλι.

Το 2022, η Κέιτ Μίντλετον έβγαλε το τσόκερ από το βασιλικό θησαυροφυλάκιο και το φόρεσε στην τελετή απονομής των βραβείων Earthshot Prize στη Βοστώνη.

κειτ-κολιέ.jpg


Ο εκνευρισμός της Ελισάβετ

Η επιλογή της αυτή, για την εμφάνισή της σε ένα δείπνο- γκαλά το 1985 στη Μελβούρνη μαζί με τον σύζυγό της, προκάλεσε μεγάλη δυσφορία στην τότε βασίλισσα Ελισσάβετ, καθώς οι γυναίκες- μέλη της βασιλικής οικογένειας, πρέπει να ακολουθούν κάποιους κανόνες ακόμη και στα κοσμήματα που επιλέγουν ή τον τρόπο που θα τα φορέσουν.


Ο Ντάλτον γνώρισε για πρώτη φορά την πριγκίπισσα Νταϊάνα, τότε λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ, όταν ήταν 17 ετών.

Συνέχισε να φτιάχνει τα μαλλιά της για περισσότερο από μια δεκαετία, συμπεριλαμβανομένων βασιλικών περιοδειών σε όλο τον κόσμο.


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ